Buurman Jan- de klos

“Hest t ook lezen? Ze willen ons van de melk òfhebben. Uut n onderzuik is noamelk bleken dat twijdaarde van de Nederlanders t ter mit ains is dat ter plantoardege alternatieven kommen mouten veur koumelk. Wie mouten over op siepel- en worrelnat. Mor ik zeg die dit: d’uutslag is nait reprezenstatief.”

“Reprezentatief bedoulst zeker,” zee ik. Mor buurman ging verder mit woar hai vol van zat.

“Kiek, ik bin dit moal weer nait vroagd. Net as bie elk aander onderzuik. Man, mien Griet en ik binnen ja groot worden mit Joris Drijpinter. Nou, en wie willen nog geern n zetje deurgruien. Mor ja, d’uutslag komt aal dij stikstofdrammers netuurlek goud uut. t Zol mie din ook niks verwondern as d’anti-boerenlobby hier n haand in had het. Tja, en din wait je d’uutslag wel, ja.”

“Nou, hest mazzel”, zee ik, “omreden ik heb nog kovviemelk in huus. En n hombe kouke zit ter ook nog aan.”

“Melk is goud veur elk”, zee buurman Jan. “Ik zeg die dit: der binnen veul teveul lu dounde mit t doagelks strunen noar dingen woar ze over hikhakken kinnen. k Heb heurd dat ter in Duutsland n laidje is dat, noa protest van aine mit lange tonen, hoast nait meer draaid wordt. t Nummertje gaait over Layla in n hoeretìnde. Dat vinden sommege waiken seksistisch. t Wachten is op n doedel of n snokkel dij in de goaten krigt dat Honky Tonk Woman van de Rolling Stones ook gaait over n vraauw dij danst in n cowboybar. Tussen de regels deur kin je opmoaken dat zai prostituee is. Man, loaten ze heur energie toch in wat nuttegs steken.

En nou wie t toch over energie hebben: ze binnen ook dounde mit plannen om in d’haarfst en winter onze CV-thermostoat te begrìnzen. Nait hoger as 19 en noa 10:00 soavens dele noar 14. Dat heb k net guster bie peerdeslachter Poater opvongen. Ze zeggen aaltied: tegenaan zain is t slimste, mor dit is nog veul slimmer: wie kriegen kolle vouten. Mien òl opoe zee vrouger al: zit je mit tonen in d’aaske en worden ze joe kold, din is t n barre tied veur jong en old. En zai kon t waiten. Mor goud, ik loop as n tiet weer noar mien Griet. Dat duurf k wel tegen die zeggen. Tjeu!”

Buurman Jan zag t dudelk somber in. De zeuven moagere joaren waren in aantocht. Zulfs n oproup van de Griekse minister van toerisme om de winter in Griekenland mit waarme vouten deur te brengen zol t leed nait verzachten kinnen.

Want zo as t nou liekt bin je zulfs op Kreta en Kos ook de klos……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.