Buurman Jan – verteren

“Dou mie mor n kop kovvie mit kouke. Doar is niks mis mit. Dat vaalt ter elk moal weer goud in. Der is in ons laand aanswat genog wat gain poggen lieden kin. t Gaait overaal as n kousteert noar beneden. Mien òl opoe veurspèlde dat vrouger al. Zai zee dat de daarde noa-oorlogse generoatsie de boudel opvreten zol omdat dij de weelde nait meer droagen kon.”

“Dat heur je wel voaker,” zee ik. “d’Eerste generoatsie knooit zok dood, de twijde baauwt t nog wat verder op mor de daarde gaait failliet.”

“Doar zegst wat,” zee buurman Jan. “Kiek, as je nait leren dat t verleden der nait veur niks wèst is din wordt joen toukomst n duuster gat. Ik las dat zulfs de Chineze restaurants al in de perblemen kommen omdat ze gain koks meer kriegen kinnen. Dammeet is der gain babie pangang en tjappie tjoi meer te koop. Nou, din is t wel hail slim stèld. mit dit laand zeg ik die. Guster trof ik Jannes Libbe nog. Dij was der ook kloar mit. Dij was op weg noar Geert Pompie om te protesteren tegen zien veul te dure beziene. En Hinderk Havvel was foek omdat hai koarten kocht haar veur FestiValderAa dat meschain nait deurgoan zol vanwege protesterende buurtbewoners. Man, elk rebuliet d’aandern ja de mizère in. In wat veur n wereld leven wie ainglieks.

Kom, ik goa mor weer noar mien Griet. Ik mout nog wat kezeblokjes snibbeln. Wie goan vannommerdag bie ons boetendeure zitten omreden terrazzen van kefees en restaurants worden onbetoalboare geneugten. n Pot bier gaait doar 7 euro kosten heb k heurd. Man, dat is ja omrekend 15 gulden. Dat is toch gewoon bie de wilde knorhoanen òf. Doar krieg je ja n male smoak van in de mond. Mit zokse priezen kin je t bier nait meer normoal opdrinken. Je mouten joen tonge der even inhangen, vot weer optrekken en din derop sabbeln zodat je laank van de smoak genottern kinnen. Nou tjeu!”

Buurman Jan ging noar zien Griet om der mit heur baaident n gezellege, mor veuraal betoalboare middag van te moaken. Ze konnen t zok nou ja nog veroorloven.

Mien ol opoe zee vrouger al:

Goa nait veur loater rezerveren, t binnen d’aarfgenoamen dij din joen pot verteren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.