Jota

Zo as bekìnd binnen de coronavarianten benuimd mit n letter van t Griekse alfabet. De WHO wol òf van t stigma dat de landen, woar de varianten veur t eerst signaleerd waren, opplakt kregen. De Grunneger mutant is der dus ook nooit kommen. Wellicht goa je nou nait meer noar de Griek, mor eet je joen suzuki en souvlaki in n Omegarestaurant. t Zal mie ook niks verboazen as der stemmen opgoan om bepoalde de kruden op n dag “omegakruden” te nuimen. Dij kriegen netuurlek wel wat varianten. Aans streu je joen Biftekikruden ja in bieveurbeeld joen gyros.

Kiek, dizze maaljoagerij paast volledeg in de woke- en cancelcultuur. Mit n terminologische breekiezer denken bepoalde lu diskriminoatsie, rasisme en stigmatizeren uut te bannen. Ook de genderdiskuzzie vaalt in dizze kategorie. In Duutsland openboart zok dit kaberet in t gebruuk van gendertaikens. Zo kom je doar veur t woord “artsen” de woorden “Ärzten“, Ärztinnen, Ärzt*innen“, „Ärzt_innen“ en „Ärzt:innen“ tegen. n Toezeboudel dus. Ook doar binnen veul lu “slim bliede” mit dizze ontwikkeln.

Je kinnen joe òfvroagen of dit stand holdt. Ik heb t gevuil dat bie aal meer lu t benul aan slietoage onderheveg is. As boeddhisten zok ruiren omdat heur Boeddha pest wordt, kin Boedapest zomor Psipest worden. En wat zal t mit de Turkse nationalistische tröts doun as heur meugelke mutant “Jota” nuimd wordt? Tja, de wereld wordt aal gekker.

Snappen ie t nog? Ik snap ter noamelk gain jota van…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.