Gladiolen

De kommende tied is oranje de kleur woar t om draait. En din gaait t nait om n draaineerske mit n oranje pokkelspannertje. Ie waiten wel, zo’n kört lapke stof mit vaar goaten, woaronder de navvel en de navvelronge zichtboar blieven. Nee t betreft gladiolen.

Nou hebben wie dij zulf nait in toene, mor buurman Jan zien Griet is der stoapelgek op. Dij gruien bie heur tussen de tudeltoanen en goldjebloumen. Ook dij hebben dit joar overwegend oranje tinten. En om nog meer in de stemmen te kommen het ze bie n internetwinkeltje n oranje hawaï-shirtje mit biepazend klötje besteld veur heur Jan. Ie roaden t al: vanwege d’Europese kampioenschoppen voetbal.

Nou is t zo dat veul kleuren pozitieve gevuilens opwekken, mor net as bie meer dingen verschillen ook hier de smoaken. Kiek, ik zai nog gain knarriegele drijzitter bie ons over de drumpel kommen. Mien Dientje is roemdenkend, mor zo’n vertuut komt ter bie ons nait in. Net zo min as n kouschietengruine twijzits of n pimpelsangen draaistoule.

Traauwens, wie waren lestdoags even bie buurman Jan en zien Griet veur n hapke en wat nats. Wie mozzen ook even heur net aangeschafte swientjeroze zithouke bekieken. Dij haren zai touglieks kocht mit heur nije wupkoarentjeblaauwe overgedienen. k Wil nait veul zeggen, mor t ruip bie mie gain pozitieve gevuilens op. Tussen twij hompkes keze deur zag k mien Dientje wat ongemakkelk zitten dou dij zee dat t n meroakels schiere kombinoatsie was. “Dat kleurt goud bie mekoar,” loog ze. Kleur sluig heur nog net nait uut. Ik docht: “Even de koamer uut,” en aanschaauwde zodounde n oranje pleedeksel mit dito pleebozzel.

Dou wie weer in ons aigen huus waren, waren wie t ter over ains: t leek net appelblözzen zeegruin. Mizzelkmoakend bont, dus. Nou, din binnen oranje gladiolen zo maal nog nait.

As t mor nait de dood of de gladiolen wordt……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.