Buurman Jan – moat

“Most dien kovvie nait vergeten op te drinken,” zee ik. Buurman Jan was nog veur hai aan toavel zat lösbraand en was nait te stoppen.

“Komt goud,” zee buurman Jan. “Ik kom hier ja veur de leut. Mor eh… even wat aans. Ik las dat de gemiddelde lengte van ale snikkels in stieve toustand tounomen is. Onderzuikers hebben van 55.000 manlu elk zien pronkstok meten. Ik stel mie zo veur dat t net zo goan is op de menaaier woarop ik vrouger mien broazems langs de meetladde legde. In elks geval is de gemiddelde snikkellengte in datteg joar tied mit 24% tounomen.”

“Och, dat vaalt ja tou,” zee ik. “t Haar ook 25% wezen kind.”

“Dat zee ik,” zee buurman Jan. “De gemiddelde lengte in ereksiestand is volgens sjefsnikkelmeter perfester Eisenberg d’òfgelopen 29 joar stegen van gemiddeld 12,1 sentimeter noar 15,2 sentimeter. Nou, dij van mie is nait meten. En ik neem aan dij van die ook nait.”

“Klopt, mor mien moat haar t gemiddelde nuver omhoog trokken,” zee ik.

“Ach, pepier is gewilleg,” foeterde buurman Jan. “Boetendes: bie de mainste onderzuiken is d’uutkomst dat de konkluzie wellicht meschain wel ains zo wezen kin. Mor goud, dij onderzuikers moaken zok nou zörgen. De snikkelgrui zol volgens heur meugelk kommen kinnen deur n ongezonde leefwieze. Tja, woar hebben wie dat voaker heurd. Nijmootse profeten verkondegen aalmoal t zulfde: aal wat wie eten is verkeerd en aal wat wie doun deugt ook al nait. Mor wat ik mie nou òfvroag ja. Hou zollen dij onderzuikers ainglieks op t idee kommen wezen om aan dit onderzuik te begunnen. Wat zollen dij op t moment zuurpraime doan hebben dou t idee bovenborreln kwam.”

“Moment surprème,” zee ik. “Dat is Frans.”

“Dat zee ik,” zee buurman Jan. “Waist wat ik ook las? Aandere onderzuikers hebben de borstenlengtes van vraauwen onderzöcht. Heur konkluzie was dat de borstenlengtes van vraauwlu tounemen as zai zunder BH joggen. Dus as dij gewoon cuploos bungeln, zeg mor. Kiek, doar kin k mie wel wat bie veurstellen. Mor kom, ik goa weer noar mien Griet. Ik mout ja nait te laank votblieven. Wie goan dammeet cupcakes bakken. Tjeu!”

Buurman Jan ging op huus aan. Hai en zien Griet haren onder t cupcake bakken in elks geval gespreksonderwaarpen zat: bungelborsten en snikkelmoaten.

Traauwens: veur sommege manlu zol t wellicht ook n uutkomst wezen: joggen in n wiede-piepen-zak zunder onderboksem aan.

Der is vast wel n aandere moat te vinden dij ook mitrunnen wil…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.