Buurman Jan – dik

“Hest t zeker wel mitkregen: de begunnende ondergang van wereldwied, zeer gewoardeerde literatuur. Aal in gang zet deur n stèltje mentoal gemankeerde maxi-kneuzen.”

Buurman Jan nam d’eerste slok van zien kovvie en hapde in zien kouke.

“Doar kon je ja nait omtou,” zee ik. “Media-aandacht zat.”

“Dat zee ik,” ging buurman Jan verder. “En ik zeg die dit: dit virus is haardnekkeger as Corona. Lu dij mit dit virus besmet binnen verspraaiden heur onhaail aal wieder. t Is n soort van sektegebeuren. n Monster dij kans zugt om mit zien tentoakels d’haile wereld in zien greep te kriegen. Der binnen ja lu zat dij der gevuileg veur binnen.”

“Vandoar ook ja mìnsDOM,” zee ik.

“Dat zee ik,” zee buurman Jan. “Mor dat is t slimste nait. Lu hebben nait in de goaten dat t bewust verhinneweren van aandermans kunst en kultuur d’oorzoak is van aal meer onderling onbegrip en zulfs hoat. Mor voak denken lu: loat mor waaien en goan over tot d’orde van de dag. Of beter zegd: tot d’orde van de dag dij nait meer van guster is. Nee, t nait-meer-van-dizze-tied virus is op termien fatoal. Man, lu binnen tegenwoordeg ja gevuileger veur n slechte internetverbinden as dat ze zok drok moaken om de gevoaren van senzuur. Nee, dij mitlopers lopen op n duur aalmoal as n zombie in t gereel en duurven aandern gain giebeltriene, mafkees, maal jan of boeskoolsjoerd meer te nuimen. Nou, veur mie binnen t aalmoal jankerds en kounavvels.”

“Paas mor op,” zee ik. “Nuim dien Griet mor gain eelske medde. Waist nooit wat ter van komt.”

“Nou dat vaalt tou,” zee buurman Jan. “Mien Griet en ik goan aankommen weke op dieet. Deur aal dij wokerij wordt t ons dik van achtern en wie willen onze goddelke liggoamen geern holden. Kom, ik goa gaauw noar heur tou. Wie willen dammeet ons diëetplan opstellen. Tjeu.”

Buurman Jan luit mie achter mit dezulfde zörgen as dij van hom en zien Griet. t Lèste woord was der ook vast nog nait over zegd. Wie goan n onzekere tied tegemuide.

Ain ding is wel zeker: dat zit ter dik in……..

Een gedachte over “Buurman Jan – dik

  1. https://youtu.be/q9nVIKkKOL0 kiek look alikes project… henk hoogland en oe.. en meuller… ik krieg aal minder respect…. aal minder.. leutje wighty las enceclopedie…boek van defencie.. veur kamphuus nog minder leutje toikende een situotie. net weer… als klootzakken hun dope niet kwiet kinnen.. de grote rotonde.. skooobi doobie doobie ooooo peter gabriel… in our eyes…. 1970.. 2001 scotland yard. Apaart dat je kennissen had… van ex.. die lachen om moord in US.. thomas brown. by envestigation klein. red dragon 2002. de parkeer garage scene. Nog aparter dat dergelijk figuur lacht om dergelijke dood. terwijl hij bevriend is met een moeder van vermoord meisje. 18.00 LL laptop van twaark… waarom had Fox een wapen? woarom lag hij tussen baanke.. en trap… Ten sharp.. She“LL kus op joen vette peense…bericht aan stedler aan waldorf btw ik spring mit licht aan op mien berre . en dut of ik parasjuut spring … 174 int LOOD. der ws ook doiplaoder nou ailand… en woagen spy karre.. nou binnn kinders kwaod.. dat ik hun poepluiers verschoonde..idioten… a moin eemn.. zal groutn doan van joen gretha.. ps this is not a love song.. en ook goin jack ass…3 kinder doad uut oin klasse.. dauh vind ik wat van… als grootmoeke… dat kleine wighty op de prairy. lutjeboerinneke… zeg mah ly… want zeg eens A…zegt bekiek het eemn… gelukkig zei mulder van levens verzekeringen.. op vak school. En van Elisabeth REGINA kreeg ik de volgende tip… en ik verwonder mie nog altied.. how W drent zien knikker tonne vol kreeg.. terwijl ik niet verloor. en veul anderen waren der niet.. lange jaap liep mit radio.. menno trapte mien fietse om.. mit voetbal.. wie deden dat trappen mit voetbal op flesse woter. maor als je vroagen ken je jonk van panneman… met school tand arts bint ze stil.. bie de bekken beul. en woarom mos ik toin stil wesen…. makkelijk te zeggen met havo.. wat dust ja raor… had een test. IQ was wat hoger van mie.. VWO met gemak. die duplo blokken gaven al blik op technisch inzicht.. PG1 en een vrouwen hater…maoh aant Gas goan mag ik…. hedde dah al heurt… groetjes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.