Tussen de regels deur – dik

In onze tied, dij volgens sommegen nait meer van dizze tied is, binnen der wereldwied lu op oorlogspad om zok om duustere reden te wreken aan aandermans gewoardeerde literatuur, kunst en kultuur. De gevolgen van dizze woke-kruustochten binnen op termien dezastreus, omreden dizze gekte is gain schietscheterghaid.

Der stoan al veul woorden op heur swaarde woke-lieste, mor t zit ter dik in dat t woord ‘dik’ ain van de volgende slachtovvers wordt. As je der acht op geven is t net of der gain dikhoeden meer rondlopen. Ook n dikke moeke, n dikke barries, n dikke boer, n dikke vreterd, n dikkop of n dikschieter stoan op t punt om in de vergetelhaid te verdwienen. t Ligt ter wokedik bovenop.

Mor ‘dik’ is joe vast nait vrumd. t Zit ter noamelk dik in dat joe vrouger ook wel ains n dikke deugnait wèst binnen. En meschain bin je lèstdoags wel dik aan de swier west en bin je dou dik doen op huus aangoan. Hopelk nait mit d’handen aan t stuurrad, vanzulf. Ik hoop aaltied dat dij lu pakt worden en n dikke bekeuren kriegen. Lu dij mit draank op achter t stuur kroepen heuren n zetje bie n dikschieterliere in t hok te zitten. En ik zeg joe: doar kin je nait lekker dikkedakken. Meschain n bordje dreuge dikke ries of zokswat. Traauwens: bie Dik Trom waren t ook nait aaltied potten van Egypte.

Mor ik dwoal òf van woar t om gaait. As woke-terreur nait de kop indrokt wordt zal de wereld aal kèller en leger wordten. Sensuur draait n demokroatsie noamelk binnen de körtste keren de nekke om. En doar zol elke nait-woker zok slim dik om moaken mouten.

Dik dus. Aldernoarste dik. t Zol toch slim schaande wezen as t volgende mysterie nait meer van alle tieden wezen zol.

Waiten joe wel dat ‘dik’ van vraauwlu ‘manlu’ moakt?

Hou of dat meugelk is? Nou, gewoon.

De vraauw en ik waren gusteroavend mit 150 man dik op n bruloft…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.