Swaart van t volk

Wie leven in n tied dat ter via allerhaande medioa veul bloot legd wordt. Ook datgene woar je ainglieks totoal gain verlet van hebben. Mor omdat n mìns gain eerappel is, waarkt “emo-tv” as n emootsionele vibroator. Lu worden bevredegd as aandern in geuren en kleuren heur haile hebben en holden bloot leggen. Ze beleven hoogtepunten as der aine swaart moakt wordt.

Nou mout je mit de kleur “swaart” tegenwoordeg veurzichteg wezen. Dat bleek wel weer tiedens d’intochten van Sunterkloas. As je nait oppazen wor je uutmoakt veur rasist. Der binnen lu dij van kleur verschaiten as ze joe der van overtugen willen hou inkorrekt “swaart” wel is as je dij kleur bruken veur n gebelskop.

Swaart is zogezegd n besmedde kleur aan t worden. Der binnen lu dij zok diskrimineerd vuilen as je joen kop swaart moakt hebben. En zo gaauw t over de knecht van Sunterkloas gaait wordt t rebulie en hikhakkerij. Mor n gekleurde brille beïnvloudt t oordailsvermogen en is schoadelk en funest veur n dialoog, terwiel kleuren zulf nait veroordailen.

k Wil gain swaartkieker wezen, mor dizze ontwikkeln veurspelt nait veul gouds. Der worden de kommende tied nog hail wat swaarde pieten noar mekoar touschoven en der worden nog hail wat lu swaart moakt. t Liekt zo stoadegaan wel n schoakpartij aan t worden. Ik vroag mie doarbie òf of je din wel mit swaarde stókken speulen maggen en of je doarbie n kop swaarde kovvie drinken kinnen.

Ain ding is zeker: de toal zal zunder ‘swaart’ veraarmen en wie valen toalkundeg in n swaart gat as wie woorden as gitswaart, pikswaart, routswaart en swaartgalleg in de ban doun mouten.

De vroage is of t swaart van t volk wezen zal as wie doarom raauwen……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.