Buurman Jan – worst

“Hest ook lezen? Aal meer lu perbaaiern op aal meer zoaken te bespoaren. Ze nuigen bieveurbeeld aal minder veziede, omreden ze loaten zok de koulkaaste nait meer leegplundern. t Wordt aal mit mekoar veul te duur.”

“Dat heb k ook lezen,” zee ik. “Wie leven in n minne tied en t wordt ter nait beter op.”

“Inderdoad,” zee buurman Jan. “Dou corona de kop opstak begonnen lu schietpepier te hamstern en t schient dat ze nou stoadegaan deur heur veurroad hìn binnen. Lu dij eerst nog thuuswaarkten goan op t heden noamelk laiver noar t pand van heur waarkgever. Zo bespoaren ze op kovvie, stroom, gas en dus ook op schietpepier.”

“t Kin roar verkeren in de wereld,” zee ik.

“Krek,” ging buurman Jan wieder. “En ik heb ook lezen dat aal dat bespoaren slecht is veur joen laifdesreloatsie. Veul partners schienen zok veur d’aander te schoamen. Dat laaidt tot irrigoatsies.”

“Irritoatsies,” verbeterde ik.

“Dat zee ik,” zee buurman Jan. “En as de laifde lidt din zit je der mit, zee mien ol opoe vrouger aaltied. Man, dij draait zok om in heur graf as ze heurt dat ter op t heden n ploug doedels is dij opropt om alle snikkels van snokkels dij vlais eten te negeren. Mien Griet heur swoagertje Evert mag doarom van zien Geertje nait meer noar slagter Knak. En dat terwiel Evert stoapelgek is op n kabbenoadje, n broodje gakbaal of n vrizze worst. Kiek din lidt de laifde pas echt. Mor goud, ik goa weer noar mien Griet. As dij ook mit bespoarmeneuvels begunt kom k hier van de weke wat voaker. Tjeu!”

En vot was buurman Jan. Ik docht aan peerdeslagter Poater. Dij haar vrouger n slagterij bie ons in t Loug. Dij was nogal gek op zien vraauwelke klanten. Doarom haar hai ook hail filaain n spreuk boven zien teunbaanke hangen. Dij luudde:

‘Genotter van de worst van Poater, omreden din wor je wakker zunder koater.’

Tja, tegenwoordeg zol je doar nait meer mit votkommen deur ìnkeld te zeggen: t zal mie worst wezen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.