Buurman Jan – Haide nacht

BUURMAN JAN – haide nacht

Buurman Jan was drok dounde mit t nuttegen van zien hombe kouke en kovvie. En zo as gebrukelk haar e zien bekje ook dit moal weer in de schieterij.

“Ik heb bie boer Diekstroa, hier bie ons achter op Veenweg, veur vannacht n heubulde rezerveerd. Kiek, bie mien Griet jeukt t op dit mement elke nacht aan heur tonen en din wait ik dat zai last het van heur hotmonen.”

“Hormonen bedoulst zeker,” verbeterde ik hom.

“Nee, vanwege de hitte worden heur hormonen oververhit en binnen din slim hot,” ging buurman Jan verder. “Dat is Engels moust waiten en betaikent ‘hait’. Vandoar dus ‘hotmonen’. Zai is der nog mit noar dokter wèst, mor dij zee dat t de leeftied was. Ze mos der mit leven leren. Tja, doar kin je ja niks mit. Nou ja, vanwege d’hoge temperaturen dij wie op t mement hebben heb k heur doarom nuigd veur n romantische nacht in t heu. Aine in d’open locht achter op t haim bie boer Diekstroa.”

“Paas mor op. De kans bestaait dat de jeukerij din nait ìnkeld bie dien Griets tonen blift,” nittjede ik.

“Nou, dat komt wel goud. Boetendes, dit kin je beter doun as hait worden op n dampende datingsite,” zee buurman Jan. “Swoagertje Eppo is doar lèstdoags maal mit votkommen dou hai mit ain van zien kontakten beeld-scharrelderij kreeg. Hai is deur zien Elsie overlopen dou hai dounde was mit onderpokkelfoevelderij. Dat het mie toch n rebulie geven. Nee, t leven in natura beleven gaait ter mit deur.”

“Vandoar bloot in d’heubulde bie boer Diekstroa. As je t vuur mor nait te hoog oppoken. d’Heubulde kin joe wel in braand vlaigen,” zee ik.

“Wees mor nait benaauwd,” vervolgde buurman Jan. “Ik heb mien hormonen volledeg onder kontrole. Mor kom, ik mout nog even wat ditten en datten hoalen veur onze picknickmand. t Zal ons vannacht aan niks mankaaiern. Tjeu.”

Buurman Jan ging floitend op huus aan. Sommegen worden mit n vlam in bèrre blied. Aandern sweren bie n romantisch etentje bie keerslicht.

Ach, n haide nacht in n heubulde het toch ook wel wat…..

Een gedachte over “Buurman Jan – Haide nacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.