Buurman Jan – plakken

“Kovvie? Mit n plak kouke?” Buurman Jan zat aan de keukentoavel en knikde van joa, omreden hai kon gain woord tussen zien aigen gerevel kriegen.

“Nou wie t toch over plakken hebben, hest ook mitkregen dat de zogenoamde lèste generoatsie zok overaal aan vastplakt?” zee hai en ging der ais even goud veur zitten. “Zo protesteren ze tegen de in heur ogen lakse aanpak van de klimoatveraandern. Lu van onze leeftied lözzen perblemen op mit gezond benul, mor dij plakkerds bakken zok overaal aan vast en geven ons de schuld. Plietsie het t ter mor drok mit om ze mit flewailen handschounen lös te waiken. As dij te roeg te waark gaait gieren dij klimoatfanoaten as biggen dij bie de modde vothoald worden. Man, vrouger deden wie zokswat nait. Wie ruipen hooguit bie t verstoppertje speulen “plak aan”.

t Is mie aans wel n boudel op t mement. Der kommen hail wat lu in aanmaarken om achter t behang plakt te worden. Man, t is ja n gekkenboudel en t wordt nog gekker as wie dammeet te min gas hebben. Din wordt t blaauwbekken van aarmou of van de kòlle. Mor eh…., ik goa noar mien Griet. Wie goan aan de loop mit n buurtapp. Wie willen veur van t winter n pooltje vörmen.”

“Wil je geern mit lu kloaverjazzen of jokern?” vruig ik.

“Nee, wie willen ons elke oavend verwaarmen bie n temperatuur van 22 groaden. En omdat elk dammeet de thermostoat op 17 groaden zetten mout willen wie veurstellen om beurtelings soavends bie n aander soamen te klontern. Din kin doar de thermostoat omhoog en zitten wie mit mekoar nait te klappertanden. Elk nemt din n hartege beet en wat drinkerij mit en zo komt aal roulerend Jan Splinter deur de winter. Wie hebben ook al n noam. Wie nuimen t ‘WOKS’: Winter-Oavend-Kloetje-Syteem. n Meroakels idee al zeg k t zulf.

Nou tjeu, ik goa noar mien Griet en as k thuus bin bak ik heur der even aine veur.”

Buurman Jan ging flòitend noar zien Griet. Ik zag t al veur mie: dij WOKS. Doar kin je mooi mit op de kovvie kommen, veuraal as lu ook nog plakken blieven…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.