Buurman Jan – pretpakket

“Dou mie mor gaauw even n kop kovvie mit kouke. k Heb vanmörgen nait veul tied. Mien Griet het n ‘Bie Eppie Pretpakket’ wonnen, dij wordt zo bezörgd en ik bin slim benijd wat ter in dat pakket zit.”

“Ik kin mie doar wel wat bie veurstellen,” zee ik. “Ik denk bieveurbeeld aan trilvertuten, glibberge gliemiddeln, sweepkes en raimkederijen. Doar schient nogal veul in handeld te worden. Dij goan as Hoarlemmer eulie over de teunbaanke.” Buurman Jan verslook zok zowat in zien Grunneger kouke.

“Heb de gugel der mor mit,” zee hai. “Ik kin dij Eppie nait, dus ik wil der even persoonlek bie wezen as dij snokkel bie ons veur deure staait. Je heuren roare dingen tegenwoordeg. Stel die veur dat t n gigelegogo is.”

“n Gigolo bedoulst,” zee ik.

“Dat zee ik,” ging buurman Jan verder. “Waist wel: zo’n Don Jan mit n goddelk liggoam. Nou, dij zet bie mie gain voude over de drumpel. Je waiten nooit wat ter van komt. Veurdat je der op verdocht binnen is de bere lös. Mien Griet het genog aan mie en doar ligt mien prioriteit. Kiek, mien òl opoe zee vrouger aaltied: in de laifde is t n kwestie van pazen en meten, as ze mien steunkouzen mor nait vergeten. Nou, tjeu.”

En vot was buurman Jan. Tja vrouger, as joe wegens ongemak de lol verging, kon je zaalve van opoe Deldog en as t kneep en weer kneep Hofmandruppels hoalen.

Mor dat zat nait in n pretpakket……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.