Buurman Jan – vaalze kraaie.

“Most ais kieken wat ik op mien telefoon heb. n Appke, moakt deur de zeun van Jan Hak, mien kapper. Waist wel ja, de zeun van òl Doantje Hak. Dij nuimden ze vrouger ook wel Doantje Hak-aal-hak, omreden as je doar votkwamen din was t hoar slim ongeliek knipt. Mor as Doantje doar din kommentaar op kreeg din zee e aaltied dat hai in Paries op kurzus wèst was en dat hai knipde volgens de lèste trend. Tja, en wèl wil der nou nait nijmoods bielopen. Traauwens: zien zeun Jan nuimen ze doarom aaltied ‘Jan Hakseloar’.”

“Ik neem aan dast gain hakken uut de koezen hest en dat de smoak van n kop kovvie mit kouke die t gevuil geft dat ter n engeltje over dien tonge migt,” zee ik.

“Der is niks mis mit mien koezen,” zee buurman Jan. “Schenk mor in. Mor goud, Jan Hak zien zeun dus het n app ontworpen woarmit je aan d’haand van de zang bepoalen kinnen welke vogels t binnen. Ik heb t al even perbaaierd bie ons achter in toene. In t begun ging t meroakel. t Bleek dat mien appje n keudeldoempke, n huusmuske en n holtdoeve detoniseerde.”

“Registreerde,” zee ik.

“Dat zee ik,” ging buurman Jan verder. “Ik heurde ook n merel, n sprutter en n boomkroepertje. Mor dou ruip mien Griet mie en ik zag op mien schaarmke dat doar dou ‘Blinde Vinke’ ston. Nou, doe kinst mien Griet. As zai dat gewoar worden was haar k de board der òfkregen. Volgens mie zit ter din ook n fout in dij app. Doarom goa k der even weer mit hìn.”

“Dat liekt mie n goud plan,” zee ik. “Aal dij nijmoodse fratsen binnen schier, mor je mouten der wel op vertraauwen kinnen. Aans hejje zo hikhakkerij.”

“Zo is dat,” zee buurman Jan. “Ik mout ter nait aan denken as dij app bie t heuren van de stem van mien Griet aangeft dat t n ‘Wulpse Krakeend’ is. Man, din is de wereld te klaain. Kom, ik goa even noar Jan Hak. Tjeu!”

En vot was hai. Ik stelde mie t al veur: buurman Jan demonstreert zien app aan zien kwedelnde Griet en dij las op t schaarmke:

‘Vaalze Kraaie’…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.