Buurman Jan – kovvie….

“Kovvie?” vruig ik zo as gewoonlek dou buurman Jan de keuken binnenstapde. “Mit kouke?”

“Hest ook thee? Ik en mien Griet binnen van de kovvie òfstapt. Mien Griet het noamelk lezen dat, as je kovvie drinken, je din langer leven. En as je der n schepke suker indoun nog langer. Chinezen hebben dat uutvogeld. Uut n onderzuik hebben ze konkludeerd dat joen overliedensriziko wel 16 tot 21 persìnt minder is as je kovvie zunder suker drinken. Mit suker derin zulfs wel tot 31 persìnt. Mien Griet het de bonepot vot verbannen.

Zai zee dat je ja om d’hoaverklap lazen dat kovvie en suker ongezond binnen en dat lu doarom vrougtiedeg op de rogge liggen. En dat ze ons nou wiesmoaken willen dat je deur t drinken van dat bonenat veul langer mit joen kop in de nekke de steerns aanschaauwen kinnen. Zai zee: Jan, ik vertraauw dat onderzuik nait. Der is doar sproake van overbevolken. Der lopen doar vuil teveul chinezen rond. Doar willen ze wat aan doun en doarom zetten ze kovvie in as euthanistisch middel. Dat zee mien Griet, en dij kin t waiten. Dij het vrougerjoaren nog studaaierd aan de moudermavo,” zee buurman Jan.

“Zo, dien Griet verteunt trekken van n komplotdenker. Volgens mie vaalt dat wel tou. Ik heb lezen dat ze ditzulfde in Engeland ook konstateerd hebben. t Regelmoateg nuttegen van kovvie verlengt joen levensduur. Mor zo as zo voak: overdoad schoadt. Dus kovvie?”

“Zolst denken?” zee buurman Jan. “Nou, ik goa toch eerst mor even noar mien Griet. Ik zal dat van dij komplotjedenkerij ais even in de groep gooien. Tjeu!”

Ik haar Buurman Jan dudelk aan t twieveln brocht. Ik borg de kovviepad weer in t tromke op. Wellicht veur aankommen weke mocht buurman Jan weer op de kovvie kommen…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.