Buurman Jan – Jan Evertje…..

“Komst ook even langs mörgen? Mien Griet en ik binnen 43 joar traauwd en zokswat mout je vieren zee mien Griet. Veur mie huft dat nait, mor soms dou je der beter aan om nait tegen te sputtern. Dat heb ik in dij 43 joar wel leerd. Mien Griet staait bie Jan en Alleman bekìnd om heur ‘bek as n scheermes’. Nou, as je joe ain moal sneden hebben din paas je in t vervolg wel op. Mor ehhh…. schenk mie mor gaauw even n kop kovvie in, omreden ik mout nog even noar peerdeslachter Poater en zien buurman.”

“Most ter ook n hombe kouke bie,” vruig ik.

“Tuurlek, wie leven ja in n dure tied en op aal wat je bie n aander vergees kriegen mout je nait spijen. Mor goud, mien Griet wol ainglieks ons allereerste bruloft weer net zo overdoun. Dij haren wie 43 joar leden bie kefee ‘De Boot In’ achter bie ons in t loug. Dus, ik van de weke even noar Doantje Dram dij der nou opzit. Ik vruig hom of wie dij bruloft van dou net zo overdoun konden. Dat kon, zee Doantje. Dus hai vruig van hou of wat en n haalf uur loater waren wie in ain joar. Teminnend dat docht hai en ik ook. Mor dou t telmesien zien kostenstrookje uutspijd haar kregen wie hikhakkerij. De pries week noamelk staark òf van dou. Tja, en t geld gruit mie ja nait op de rogge. Boetendes, ik heb ook gain peerdje schietgeld in toene stoan. Mien Griet kost mie al geld zat mit aal heur haarde noten dij zai elke dag op zang het.

Körtom, ik snibbel zulf wat worst, keze en worrelplakken. En in toene heb k nog wel wat gruinvouer stoan. Je mouten kerke ja midden in t dörp loaten, nee din? Doarbie komt, aankommen joar hebben wie weer t zulfde kaberet. Leer mie mien Griet kinnen. Kom, ik goa noar peerdeslachter Poater en noar kezeboer Knoppie en hoal veur n eurootje of 13 wat hapkederij op. Tjeu.”

Buurman Jan luip monter de keuken uut. Hai haar t goud bekeken: aan zien lief gain polonaise. En al hailendaal gain inhoakpotpourrie mit deuntjes as: En als we naar Korea gaan, Jan Evertje, Jan Evertje……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.