Buurman Jan – Spoans benaauwd

“Mallorca, ik goa n dag of wat zunder mien Griet noar Mallorca. Waist wel ja, doar woar lu’s hormonen oververhit roaken. As ze der ainmoal binnen kinnen lu gain moat meer, omreden heur remblokjes binnen deur de waarmte zo zacht as botter worden.

“Hest toch nog wel even tied veur n kop kovvie? Wereld is ja nait roazend moakt”, zee ik en snee intied n hombe kouke òf. “Wees mor veurzichteg, in dat mieghommelnust doar gebeurt van alles wat t daglicht nait verdroagen kin.”

“Och, dat zal wel touvalen,” zee buurman Jan. “Op vrumd terraain bin k ja n pantertje. Ik heb lezen dat ze in Spanje van plan binnen om heur strafrecht veur zedenzoaken aan te schaarpen. t Komt ter op dele dat joen vraauw, partner of scharrel eerst joa zeggen mout veurdat ter pokkelkontakt is. En dat geldt veur elke aanroaken. t Betreft alle handelns dij zunder toustemmen de seksuele vrijhaid van n aander aantasten. En doar valen n smok, n scholderklopke, n haand op de billen, n ongevroagd komplement of zokswat ook onder. En floiten mit of zunder floitpiepkes wordt ook n riskante dieverdoatsie.

Dij wet is ainglieks d’echte reden dat ik noar Mallorca goa. t Is n soort van verkìnnenstocht. k Wil mie even oriënteren en vergewizzen hou of dat waarkt, hou je t aanpakken mouten om aine n joar in de bak te kriegen. Zokswat kin joe ja wel ains schier van pas kommen. Stel die veur dat ik op n dag genog heb van t gezoes en bestèl van mien Griet. Din kin n gezoamelk oepke noar Spanje schier van pas kommen. Ik zeg mor zo: n man as ik mout zok tegenwoordeg goud indekken. Mien Griet kin fien floiten, mor ondertussen. Zai is meroakel goud in t geven van sarkastische komplementen. Mor goud, ik goa weer op huus aan. Tjeu.”

Ik zag t al veur mie. Buurman Jan dolend deur Palma op zuik noar…. Tja, woarnoar ainglieks. Elk wait ja dat je in den vrumde nait zuiken mouten wat dichtbie beter is. Vrouger zeden lu al: koop joen noabers kou en vrij mit joen noabers dochter.

Buurman Jan kon t wel ains spoans benaauwd kriegen……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.