Dik

Vaalt t joe ook op dat ter zoveul lu binnen dij zok dik moaken om n schietscheterghaid? t Is net asof der gain dikhoeden meer rondlopen. Nou is t zo dat elk wel ais n dikke moeke, n dikke barries, n dikke boer, n dikke vreterd of n dikkop zain het en dat terwiel dun de mode is.

Doarom binnen der ook geregeld kampanjes. t Doul doarvan is om ons veur te lichten over hou je goie stappen zetten kinnen richten n gezonde levenswieze. Je huiven joe din vot nait de kont uut d’hoaken te lopen. Je kinnen bieveurbeeld op ain bain joen diggelwaark òfwassen en op t aandere bain even joen tanden poetsen.

Nou is ‘dik’ nait aaltied rampzoaleg. t Zit ter dik in dat je vrouger wel ais n dikke deugnait trovven hebben. Wellicht was je t zulf. Aans is t as je gusteroavend mit d’handen aan t stuur dik doen op t nust kommen binnen. Lu dij mit draank op achter t stuur kroepen heuren wat mie betreft bie n dikschieterliere in t hok.

Mor goud, k zal joe doarover gain dikke stókken uut de douken doun. Ik attendeer joe laiver nog even op t volgende mysterie.

Wos je, dat “dik” van vraauwlu zomor manlu moakt? Hou of dat meugelk is, wollen ie waiten? Nou, wees gerust, t het niks mit genderij te moaken. Let op, hier komt d’oplözzen:

De vraauw en ik waren gusteroavend mit 150 man dik op n bruloft.

Snappen ie t nait?

Ach, moak joe der mor nait dik om……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.