Senzibilizeren

Wellicht binnen ie op d’höchte van t faait dat t geregeld veurkomt dat lu zok negatief uutloaten over aandern. Veuraal lu dij waarkzoam binnen in verainens en in de poltitiek kriegen voak t onderste uut de zak van benoam chronisch ontevreden vranterpotten. Begrippen as “korrupte bende”, “onthutsend beeld”, “ongeleuvelk” en “opdondern” vlaigen joe geregeld vast ook om d’oren. Wat ikzulf nog nait tegenkommen bin is “n filaaine gloepstreek”.

Mor goud, ik kin mie nog herinneren dat vrouger bie ons in t dörp ook nait alles t daglicht verdroagen kon. Òfgezain van ale huzelke oremus gebeurde der in besturen van verainens van alles in t geniep. Ik wait nog dat veurzitter Potjer, mor ook de rest van t bestuur van knienefokverainen “De Kriksteerten”, de knienen van Hinderk Bokje wel schaiten konnen. Bokjes knienen vuilen aaltied in de priezen, terwiel heur aigen deurgingen veur krompoten, schelen en schaiforen. In n bestuursvergoadern wer op n dag regeld dat Bokjes knienen swaart moakt worden mozzen mit as gevolg dat Potjer en puutholder Kwak snachts mit n pot swaarde vaarve in de weer waren om Bokjes knienen n vaarfbeurt te geven.

Siktoares Pik het doar over notuleerd dat Bokje “senzibilizeerd” worden mos.

En dat is doudestieds goud uut de vaarve kommen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.