Buurman Jan: grafstemmen

“Dou mie mor gaauw even mien twijde kop kovvie, want din dou k mien kuierlatten onder en goa k aan de loop mit mien ontstresstherapie.

“Zo, dat is ja wat nijs. Doe en stress. Hou dat zo?” vruig ik.

“Nou kiek, mien Griet het viteminepillen en supplementen kocht om meer weerstand op te baauwen tegen bieveurbeeld moudelooshaid en zoerproemerij. Dat schienen veulveurkommende biewaarkens te wezen van de pandemie. Mor ik zee tegen heur dat ze oppazen mout wat ze opvret. Mien ol opoe zee vrouger aaltied: via de mond en de kont zit je loater in de stront. En dat is gain onzin, want der schient tegenwoordeg n soort van schiethuusplietsie te wezen dij in de goaten holdt wat ter op t riool loosd wordt. Ze kinnen dat zulfs per huusholden achterhoalen. Dus ik zee al tegen mien Griet: paas mor op, wast ter in stopst komt ter ook weer uut.

Och, op zich heb ik zulf niks te kloagen. Ik zet thuus geregeld even mien oordoppen op. Dij waarken op bloetoet most waiten. Mor wat hail goud is, is t mieden van lu dij d’haile dag zitten te zemeln, te zoezen en te nepnijzen op Facebouk. Dij lu heb ik aalmoal ontvolgd of blokkeerd. Boetendes win ik mie din ook nait meer op over aal heur toal- en spelfouten. En zo lees ik ook niks meer over komplotterijen. Man, wat mout ik nou mit woanwiezen dij ìnkeld kommentaren mor zulf gain oplözzens aandroagen.

Mor goud, de leste doagen bin k dus drok dounde mit mien anti-stresstherapie, mien doagelkse wandeln. Tiedens dij wandelderij bin k aalgedureg even aan t ‘fuckstampen’. Ik heb noamelk lezen dat dat n hailende waarken het op joen ainmoud. Kiek, dat fuckstampen dou je bie veurkeur op n mement dat je allìnt binnen en gainaine joe zain of heuren kin.”

“Zo, en wat mag dat din wel wezen, dat fuckstampen?” wol ik waiten.

“Nou gewoon: even hail haard mit de vouten stampen terwiel je ‘fuck’ roupen”, zee buurman Jan. “Zo van: zoesklödde-fuck (stamp), Corona-fuck (stamp) of pandemie-fuck (stamp). t Laifst dou k dat op t stille loantje achter op t kerkhof. Doar kin k mie even schier ontloaden en alle drok van mie òfstampen. Nou, tjeu. Ik goa votdoadelk noar t kerkhof.

Oh joa, nog veul zegen. Was k hailendaal vergeten.

Veurdat d’achterdeur dicht sluig heurde ik in de gange n haard gestamp. De kopkes stonden te rabbeln op de keukentoavel. En ik kin mie vergizzen mor ik mainde buurman Jan te heuren mit: ‘mien Griet-fuck’.

Tja, veur n grafstemmen hof buurman Jan bliekboar nait ìnkeld op t kerkhof te wezen……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.