Lippen

“t Wicht van swoagertje Eppo het heur lippen stukedoren loaten.”

Buurman Jan was net aanschoven veur n kop kovvie mit n homstok Grunneger kouke. Tiedens t inschenken vruig ik nittjend of t wicht oardbevenschoade oplopen haar en dat ter schoadeherstel pleegd was.

“Ach nee man”, ging buurman Jan wieder. “Zai het heur lippen inspoiten loaten mit Pfizer. Zai was t zat om zok veur n poar pilskes elk moal weer in de neuze reukeln te loaten. Zai is gek op hozzen en bölken op de dansvlouer most waiten. En omdat ze geern mit dikke lippen deur de wereld goan wol het ze zok prikken loaten in de lippen. Normoal kost lippenoppomperij n vermogen, mor nou was de prikkerij ja vergees. t Zugt ter nait uut, zeg ik die. Kiek, as je t over stereotyperens hebben din is dit ter n schoolveurbeeld van. Man, op t geleuf aan Swaarde Piet staait sikkom de brandstoapel, mor t opspoiten van pokkeldailen wordt normoal vonden. n Gekkenboudel is t.”

Ik kon der gain woord tussen kriegen. Buurman Jan zat vol van t faait dat ter in zien femilie n stripfiguur, zo as hai dat nuimde, rondluip.

“Zai zugt ter uut as Kwik van Kwek en Kwak”, rabbelde hai deur. “t Is ja nait normoal. Net as dij klimoatgekte. t Wicht lopt elke vrijdag mit in d’optochten van Friday For Future. Ze paradeert doar in n spiekerboksem. Aine mit goaten vanzulf. Dat is ja modern. Mor ze staait ter nait bie stil dat ter doezenden liters wotter neudeg wèst binnen om heur verhinneweerde boksem te moaken. Nee, as t om aigen gemak en geneugten gaait din is t klimoat mor biezoak. En wat dochtst van aal dij pillerij woar dat schietgoud gek op is. k Heb lezen der ter tiedens n meziekfestival in Engeland zóveel drugs in de grond terechte kommen binnen dat de vizzen in n rivier der onder lieden. Deur aal dij wildmiegers vol cocaïne en xtc kieken de zeldzoame Europeze oalen doar in de Waitleek de wereld nou aan veur n doedelzak.

Waist wat t is? Joe zörgen moaken om t klimoat is n luxe en is ìnkeld meugelk as der zekerheden binnen over woonruumte, betoalboare energie en waarkgelegenhaid. En vergeet ook nait vaaileghaid en gezondhaidszörg. As dij veurwoarden ontbreken din telt klimoat nait meer. Din hebben lu aandere zörgen. Zörgen om te overleven omdat t wotter heur tot de lippen stegen is.

Kom ik goa op huus aan. Ik goa studaaiern. d Akkedemie in Stad zöcht n jurist dij as onderzuiker aan de slag mout mit n juridische analyze van humor. Dij mout kieken welke beledegende humor nog wel kin en welke nait meer. Wat n bak nait? Nou ehhh….. tjeu.”

Buurman Jan heurde nait meer dat ik zee dat zien veurgenomen studie wel wat aan de loade kaande was. En dat e zok nait zo drok moaken mos en zok beter wat voaker op de lippen bieten kon. Want veur je der op bedocht binnen hejje de dood al op de lippen.

Soms kin je de wereld mor beter even veur n doedelzak aankieken.

Man, man, man…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.