Tidvatten

“Ik bin guster mit swoager Eppo even noar Ikea in Stad wèst. Swoager mos n schilderijlieske hebben om n foto van zien Diet in te doun. Dij was al weken leden kloar, mor hai haar hom nog nait ophangen kind omdat hai gain lieste haar. Zien Diet is aankommen weke joareg moust waiten. En mit dij foto haar e vot n kedo. t Mos n verrazzen worden, dus bin ik mit hom mit wèst.” Noa dit reloas nam buurman Jan ìndelk zien eerste slok kovvie.

“Was t ook drok?” vruig ik.

“Drok? Man, t was bie d’ingang net n mieghommelnust”, zee buurman Jan. “Je mozzen tussen dranghekken deurfokseln veur je bie de draaideure kwamen. Dou wie ìndelk boven waren hebben we elk n kare snord. En dou kwam Eppo op t idee om n n soort van Formule 1 race te doun. t Ging derom wèl as eerste bie de zulfscankassa was. Wie hebben n doedel van t personeel vroagd om t startsaain te geven. Eppo stelde n vroage en dou t woord “nee” klonk broesden wie vot.”

“Welke vroage stelde hai din?” wol ik waiten.

“Hai vruig of ze hier ook guppies verkochten. En in tied stonden wie kloar om te starten. Tja, en t antwoord was “nee” vanzulf. t Ging meroakel. Aal manoevrerend tussen schoedelmoazen, plakkers en in-de-wege-lopers deur hebben wie t trajekt òflegd. Ik heb onderwegens nog wat potloodjes in buutse stopt. Dij kin k ja schier bruken veur de knuterderij bie mie in t schuurtje.”

“Zo, en wel het wonnen?” wol ik waiten.

“Eppo. Kiek, ik bleef onderwegens nog even stoan bie n spelfout. Aans was k hom veur bleven. Mor der ston in stee van n “t” n “d”. Dus dat heb k gaauw even deurgeven aan n snokkel van t personeel.”

“Joa dat kin ook nait”, zee ik. “As gerenommeerd bedrief kin je joe gain spelfouten veroorloven. Traauwens, het Eppo in tied wel n schilderijlieske in zien kare kregen?”

“Tja, doar heb k nait op let,” zee buurman Jan.

“Ach, Diet is aankommen joar ja weer joareg. Nee din!” zee ik. “Mor ehh…. wat was ainglieks dij spelfout?”

“Titvatten haren ze mit n “d” schreven,” grolde buurman Jan…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.