Zo as bekend hebben alle mutoatsies van Corona n aigen noam. Dat kon ook nait uutblieven. Deprezzies en orkoanen en zokswat hebben ook ja n noam. Dat is de moderne trend om t bewustwezen bie lu te bevördern. Dat wie ons bewust binnen van de gevolgen van de pandemie is wel dudelk. Je mouten wel onder n zorre leefd hebben as je dat nait mitkregen hebben.

Nou is t zo, dat as je dingen n noam geven, je joe doaraan hechten goan. Din ropt elke konfrontoatsie assosioatsies op. As je n blik knakworsten, dij bie joe in de kaaste staait, n noam geven (bieveurbeeld Knakkie) din goa je elk moal as je t deurtje opentrekken, Knakkie hail aans bekieken. Din knakt ter wat in joe en din is t meschain wel joen leste blik knakworsten wèst. Veuraal as je emootsioneel allergisch worden binnen. En dat nou net in n tied dat je immuun wezen mouten.

Immuun veur t Coronavirus. Mout je nou wel of nait zo gaauw meugelk immuun worden en hou stel je dat vast. Ain ding is zeker: t blieven onzekere tieden en de toukomst draaigt ain duuster gat te worden. De veurspellens binnen routswaart en bie veul lu hangt meschain op körde termien wel de moage veur t roam.

t Tegensputtern krigt elke dag meer vörm, terwiel je nou net nait proesten en sputtern mouten. Mor ja, as t bestoan onzeker wordt en as benoam de geneugten op t spel stoan din is de wereld te klaain. Aal meer lu willen de teugels t laifst zo gaauw meugelk weer vieren loaten. Mor ook hierover binnen de deskundegen t nait ains.

En ik?

Ach, ik kiek in twij traauwe broene ogen van n ex-laboratoriumbeagle. n Geweldege hond mit n prachtege noam. n Noam dij, noa zien laboratoriumverleden, paast bie zien vrijhaid.

Nait Steve, mor Biko……….