Nait Steve

Zo as bekend hebben alle mutoatsies van Corona n aigen noam. Dat kon ook nait uutblieven. Deprezzies en orkoanen en zokswat hebben ook ja n noam. Dat is de moderne trend om t bewustwezen bie lu te bevördern. Dat wie ons bewust binnen van de gevolgen van de pandemie is wel dudelk. Je mouten wel onder n zorre leefd hebben as je dat nait mitkregen hebben.

Nou is t zo, dat as je dingen n noam geven, je joe doaraan hechten goan. Din ropt elke konfrontoatsie assosioatsies op. As je n blik knakworsten, dij bie joe in de kaaste staait, n noam geven (bieveurbeeld Knakkie) din goa je elk moal as je t deurtje opentrekken, Knakkie hail aans bekieken. Din knakt ter wat in joe en din is t meschain wel joen leste blik knakworsten wèst. Veuraal as je emootsioneel allergisch worden binnen. En dat nou net in n tied dat je immuun wezen mouten.

Immuun veur t Coronavirus. Mout je nou wel of nait zo gaauw meugelk immuun worden en hou stel je dat vast. Ain ding is zeker: t blieven onzekere tieden en de toukomst draaigt ain duuster gat te worden. De veurspellens binnen routswaart en bie veul lu hangt meschain op körde termien wel de moage veur t roam.

t Tegensputtern krigt elke dag meer vörm, terwiel je nou net nait proesten en sputtern mouten. Mor ja, as t bestoan onzeker wordt en as benoam de geneugten op t spel stoan din is de wereld te klaain. Aal meer lu willen de teugels t laifst zo gaauw meugelk weer vieren loaten. Mor ook hierover binnen de deskundegen t nait ains.

En ik?

Ach, ik kiek in twij traauwe broene ogen van n ex-laboratoriumbeagle. n Geweldege hond mit n prachtege noam. n Noam dij, noa zien laboratoriumverleden, paast bie zien vrijhaid.

Nait Steve, mor Biko……….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.