Rheezerbelten

“Hou vinst hom?”

Buurman Jan ston mit borst en lief strak veuruut noast onze keukentoavel. Nou hof hai doar nait aal teveul muite veur te doun, omreden zien veurkaande ston in ruststand ook al oardeg schier noar veuren. “Dizze het mien Griet bie AliExpress besteld, soamen mit net zo aine veur zokzulf. Kiek, mörgen goan wie mit de Lada De Luxe mit onze elektrische fietsen achterop noar de Rheezerbelten. Mit ons baaident moaken wie doar bie de Vecht din de blits in ons nije fietstenue.”

Ik mos tougeven dat t wel n hail slim in t oog springend pakje was: spans om de pokkel in de mainst òfzichtelke neonkleuren. Dat heb k der mor nait biezegd, omreden n kadde mit zeuven steerten mout je ja nait sneu moaken.

Dus ik zee dat t n tenue was dij op de weg goud opvuil en veur de vaaileghaid n goie keuze was. Want dat zai je ja wel ains aans. Je trevven veul te voak fietsers dij in de schare van de dik bebloaderde bomen zo goud as onzichtboar over de weg fokseln. Levensgevoarlek.

Voak ook nog stoens noast mekoar fietsend. Ook op dij plekken woar achter mekoar veul verstandeger wezen zol. Nee, veul fietsvolk het gain benul van wat veur gevoar ze ainglieks op de weg binnen.

Veur veul fietsers geldt dat ze frank en vrij en aal tuutjefloitend deur t leven goan willen. Oog veur t snelverkeer hebben ze voak nait. Ik zol ze nait geern de kost geven willen, de lu dij bie n òfslag midden op de weg van de fietse springen om te hikhakken over welke richten ze nemen zellen.

Tja, as sommegen de fietse onder de kont hebben ligt t gezond verstand nog thuus in de kaaste noast d’opvalende klaaier. En vergeet ook nait aal dij kloetjefietsers. Lu, dij veul te stoef op en achter mekoar en mit n kop as n bolle heur hobby bedrieven. Lu dij zok in n veul te strak-om-de-pokkel- lycrapakje in t swait joagen.

Mien ol opoe zee vrouger as aine ais n moal weer zien of heur beklag dee over n ongemak: “Alles wìnt, ik heb Tjakko.” Ain ding is zeker: t ongemak van zo goud as onzichtboare fietsers wìnt nooit.

Ik zee nog tegen buurman Jan dat t mörgen in elks geval geweldeg weer worden zol veur t elektrisch trappende en snelsnitternde picknickverkeer. Echt weer om joe mit t swait onder d’oksel onder aal t aandere volk in Lycra-Unisex-Tenues te begeven. De zogenoamde LUT-ters. Ook dit lèste zee k mor nait haardop.

Wat zeggen ie? Vinden ie t wat aal te generalizerend steld?

Ach, netuurlek lu, je mouten fietsers ja nait belaggelk moaken. d’Aine racer is d’aander ja nait. Toch?

Dat geldt ook veur lu op de Rheezerbelten……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.