Imago

Wat is slimmer: etnisch profileren of overaal loerende “woarnemers” dij kieken of je joen waark wel goud doun? Oordail zulf.

Etnisch profileren het as achtergrond dat n meer as gemiddeld aantal lu van ain gezin, uut n zulfde buurt, wiek of van n ras of minderhaid over de schreef goan is. En din hebben we t nait over lutje vergriepen as neuze pulen in d’openboare ruumte, rommel moaken, fout parkeren of t nait oproemen van de stront van joen vaaiervouter. t Betreft swoardere delikten woarbie geweld nait uut de wege goan wordt.

n Bepoald soort lu, mit toch wel n wereldvrumde kiek op de wereld, is rezoluut tegen etnisch profileren. Ook al is bekìnd, joa zulfs zeker, dat de hierboven vermelde swoare misdrieven begoan binnen deur lu uut n bepoalde buurt of wiek. Din nog is etnisch profileren uut den boze. t Gevolg is dat veul lu mit geweld te moaken hebben of had hebben. Geweld dat veurkommen worden kind haar.

Ain dij n beetje mìnsenkennis het wait dat, as je nait konsekwent binnen, aandern de teugels griepen. Vrijgevochten bendes, femilieclans en parallelle soamenlevens wazen din as podstoulen uut de grond. Mor ja, elke preventieve kontrole wordt langs de meetladde van etnisch profileren legd. Nog slimmer: in d’ogen van politisi van ondermeer GL en D66 is dat bie veurboat t geval. n Agent dij zien of heur gezond verstand bruukt moakt zok SCHULDEG aan etnisch profileren.

Schuldeg.

Zo denken de linkse partijen in de gemainteroad van Amsterdam derover. Dij vinden preventieve kontroles “bewezen ineffektief en stigmatizerend” veur bepoalde wieken ook al vinden doar abnormoal veul swoare geweldsdelikten ploats. Ook de femilie van de leste dooie wait ter inmiddels alles van.

Dudelk is: politieke korrekthaid het veul op heur gewaiten.

Mor goud, nou willen ze doar “woarnemers” aanstellen dij de dainders volgen en in de goaten holden. Gloeperds, loerders, gluurders mit n spesioale, mor gevoarleke agenda. Eng volk dus, want elk wait dat wat ain zugt aaltied subjektief interpreteerd wordt.

Woar en wanneer hebben we zokswat eerder mitmoakt? Man, je zollen mor agent wezen.

Ik haar t ter lestdoags over mit buurman Jan. Dij haar ooit ais lezen dat in de wildernis in Surinoame n woarnemer achter de kapper van bomen en veur de opnemer aanluip mit n hoagelgeweer in d’aanslag. Dat dee hom denken aan zien Griet. Dij haar heur vinger ook voak aan de trekker en profileerde zok elke dag weer mit heur uutgesproken mainen.

Tja, je hebben nait veur niks n imago…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.