Slapstick

t Was weer zo wied. Ain van onze dagbloaden mos zoneudeg weer ais n artikel publiseren over stereotypen. Je kinnen t nait zo gek bedenken of je kriegen wel n stìmpel, zet deur stumpers van voak chronisch gemankeerde minderheden. Veur de veraandern betrof t nait swaarten of blonden mor de middelmoatege widde man. Der binnen noamelk lu dij elke grap of parodie koppeln aan diskriminoatie en rasisme. Zo moaken ze bieveurbeeld van n akteur n pispoaltje.

Tja, en dit moal is dus de “widde” man ook aan de beurt.

Ie lezen t goud: widde man. Nait blaanke man, omreden der is n kategorie zielepoten dij galleg in d’hoed worden as je t over blaanken hebben. Oorspronkelk was “n blank” n zulvern munt. Mor in de razzenleer binnen in de loop der joaren “blanken” as wizzelgeld bruukt veur witten. t Wer traauwens aanvankelk zunder perblemen deur mekoar hìn bruukt. Mor tegenwoordeg binnen der lu dij van blaanken withait worden. Dat soort lu blinkt voak uut in t swaardepieten.

Doar wil k wel bie aantaiken dat t volgens mie n bepoald slag volk is: lu hebben n dagtoak aan t vinden van stereotypen. Voak waarken ze bie de media, beheuren tot n minderhaid en wonen veul in de raandstad. Mien ol opoe zol zeggen: “Ik wil nait generalizeren, mor doar zit n nust.” Dat soort volk manipuleert de peblieke opinie deur van gevuilens woarheden te moaken. Mit heur handeln moaken ze zok in wezen schuldeg aan toalgenoside.

Körtom: toalgenoside deur toalterroristen.

Zeker is: as j’op zuik goan vin j’aaltied wat. Op zich is doar niks mis mit. Der binnen lu dij strunen omplougd laand òf. Mor dezastreus wordt t as je joen zuiktocht koppeln aan zulfbenuimde, politiek gevuilege thema’s. Din mainen sommegen dat t legitimeerd is “blaank” te vervangen deur “wit”.

Ik denk dat de mainste blaanke mannen wel tegen n oardeghaidje, n grapke of n bak kinnen. Zo nait din is der vast wel n therapie te vinden om weer op n knotsgezelleg pad te kommen. Wellicht dat zulfspot, kabaret en parodie din nait meer langs de doktrine van woke-latten legd worden.

Traauwens:

buurman Jan haar t ter lestdoags ook nog over. Hai haar lezen (of dreumd zee hai) dat ter bie de volgende Olympische Speulen in Paries minstens 3 swaarten en twij transgenders mit n stick rond lopen mouten in t nationoale hockeyteam. Zowel bie de mannen as bie de vraauwen.

Tja, as dat mor gain slapstick wordt……….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.