TIME TO SAY GOODBYE

“De dochter van n swoagertje van mien Griet is schaaiden.”

Buurman Jan zat aan keukentoavel en haar op d’aarm n mopshondje. n Kureg dinkje mit n vuurrood diadeempie liek op de kop. “En dij hestoe nou op d’aarm?” vruig ik nittjend. “Ach nee kerel, dat kinst toch wel zain, man. Dit is Piekie, d’hond van t wicht”, zee buurman Jan en huil t mormel omhoog. “Zai het Piekie wonnen. Heur kirrel het Poekie kregen. Bie de boudeldailen kregen ze rebulie om heur twij mopsies en dou hebben ze der op t lest mor om löt.”

En buurman Jan vertelde hou t aal goan was. t Wicht was vaar moand traauwd wèst en was tot de konkluzie kommen dat de deksel nait op t potje paasde. d’Eerste weken waren nog vol vlinders-in-t-lief mementen wèst. Dat waren heur knientjesdoagen. Mor aal meer kwamen baaide tot d’ontdekken dat ter sleet kwam in d’harmonie. Akkoorden klonken aal voaker in mineur, dus binnen ze lestdoags van mekoar òf goan.

t Verdailen van t diggelwaark was vlot goan. Dat ging aans as bie dij Rapper Pardon (Pardoel e.d.) dij volgens zeggen d’haile brut deur de koamer smeten haar. En ook de finansiële ofwikkeln gaf gain perblemen. Ze waren overainkommen om alles eerlek te dailen. Mor dou t op Piekie en Poekie aankwam was de görde goar. Ze wollen aalbaaide mit baaide mopsies aan de loop. Zulfs n omgangsregeln zat ter nait in. En dou hebben ze der mor om löt. t Was kop of munt. Tja, en Piekie was kop.

“En wat dustoe nou din mit Piekie op schoot?” vruig ik.

“Mien Griet mout ter ain dag in de weke op pazen,” zee buurman Jan. “d’Aandere doagen doun swoagertje en zien vraauw t. Piekie kin noamelk nait allìnd wezen. Dij blaft d’haile buurt in t ìnde, omreden Piekie kin nait zunder Poekie.”

Wie waren t ter over ains dat dat wel slim sneu was en ik zee: “Ik heb lezen dat mopshondjes van meziek holden. Kiek, neem dizze CD mor mit. Din kin je dij opzetten. Din kin Piekie der aan wìnnen dat Poekie der nait meer is.”

Buurman Jan ging op huus aan mit Piekie aan de raime en n CD in de buutse. Tja, t leven is haard. Ook veur mopsies.

Even loater klonk deur d’open toendeure vanuut t huus van buurman Jan en zien Griet meziek”

“Time To Say Goodbye”……

2 gedachtes over “TIME TO SAY GOODBYE

  1. Mooi verhaal. In de Achterhoekse Stentor ston e gister in ABN in collum van de notaris.
    Den het de gescheiden lu an e raojen um dan maar te lotten en ondanks dat ’n eent de leeverd kreeg en ’n ander het met minder mos doon, leep het toch nog goed of.
    In een streektaal hef het verhaal altied iets smeuigs wi’k maor zeggen.
    Groet, Gerdien

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.