Driefvermogen

“Kiek, Shantaya, de vraauw van n neefke van mien Griet. Wat vinst ter nou van? Liekt dat nou nait bescheten?” Buurman Jan luit mie n foto zain mit doarop n vraauw dij der nait hail florizant uutzag. Twij opgespoten rubberbootlippen proelden prominent en uutdoagend richten de lìnze van t fototoustel woarmit de hoogglansfoto moakt was.

Tja, sommege lu denken dat ze mit geld schoonhaid kopen kinnen en investeren kaptoalen in t renoveren van heur aigen liggoam. Mor ja, wat helpt schoonhaid as der van binnen leegte is en d’ainegste driefvere “t oog wil ook wat” is. Boetendes, schoonhaid is ja subjektief. d’Ain kickt op n dikke tokus, d’aander is der gaauw op uutkeken ook al kin je der nait omtou.

t Bliekt wel dat schoonhaidsideoalen t voak winnen van t gezonde benul. Innerleke weerden delven t onderspit en binnen veur sommege lu, benoam vraauwlu, nait de belangriekste aigenschoppen dij der tou doun. Grode borsten, volle lippen en strak vel lonken. Der binnen genog veurbeelden op social media te vinden.

En as fotoshoppen nait voldounde is kin je veur neus-, koak- en wangbainkorreksies dij medisch nait neudzoakelk binnen bie aal meer schoonhaidsklinieken terechte. n Goud gevulde porremonnee is doarveur n veraaiste. Doar willen ze joe din wel even veur biesnibbeln. De snibbeldoktoren willen vast wel ain of meer defekten benuimen en alvast heur mezzen sliepen.

Mien miemern wer onderbroken deur de stem van buurman Jan.

“Mien Griet wil der nou ook achterheer, omreden heur anti-aging zaalven helpen nait. Mor ik vin de kosten slim begrodelk. k Heb gusteroavend aal heur vollen even inspekteerd. Nou, ik was op n duur de tel kwiet. En reken mor dat opspoiterij ook nait goudkoop is. Man, man, man, mien Griet vol pokkelpur en mit rubberbootlippen.”

“Nou ja,” zee ik, “din het ze wel veul driefvermogen.

Ze verzopt die nait………..”

2 gedachtes over “Driefvermogen

  1. Ik mout denken an ons niggie. ??.stervenswoar. Wat n lillek wicht mit dei opspoten lippen.

    Outlook voor Android downloaden

    ________________________________

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.