Geslacht

“Zien zoad haren ze beter op n kachelploade spoiten kind, din was veul gedou vrougtiedeg mit n sizzer òflopen.”

Buurman Jan zat mit n kop kovvie in d’haand bie ons aan de keukentoavel. Hai zat vol van dij deurgedraaide gendergekte en haar net in t Dagblad lezen dat ter n stel olders noar de rechter stapt was om te veurkommen dat t geslacht van heur lutje potje bie d’aanmelden op t geboortebewies te stoan kwam. Mor dij haar heur aais òfwezen.

Zien Griet haar zonet ook nog zegd dat ter mor twij soorten waren: n jonkie en n wichie. En doar waren zai baaident t levendege bewies van. Dou zai vanmörgen mit heur baaident poedeltjenoakt veur de badkoamerspaigel mit krulornamenten stonden wer dat nogmoals bevestegd.

Noadat buurman Jan zien twijde kop kovvie opdronken haar ging hai weer op huus aan. Hai mos nog wel even kwiet dat hai hoopte dat dij “mafklappers van olders” de proseskosten volledeg betoalen mozzen en mit nog n “haile kabbe derbie”. Hai von dat onze rechters deur zoksoort fratsen onneudeg belast wuiren. Volgens hom konden dij heur tied veul beter besteden aan dij kopschopmalloten uut t Gooi. Dij Spanjolen op Mallorca haren ja filaain de keudel introkken.

“Man, man, man, wat n wereld…..”, was nog net te heuren veurdat d’achterdeure dichtsluig.

Ik sluig de klebbe van d’iPad open en zag touvalleg de kommentaren bie t bericht over t gruwelke gebeuren op Mallorca. Dat van buurman Jan was der nog niks bie. Veur veul lu is de Nederlandse strafmoat veul te waik. Middelaiwse vertuten as schandpoalen, knijensplieters en folterkisten kwamen veurbie.

Tja, gevuilens van hoat en onrecht brengen t slechtste in de mìns noar boven. Lu goan din soms as baisten tekeer. Alhouwel: dat leste schient veur sommege rötjongen uut t Gooi gewoon n soort van “dieverdoatsie” te wezen.

Mien ol opoe zee vrouger aaltied: “Ook al is n mìns nog zo riek, hai is aan n daaier geliek.”

Ongeacht t geslacht……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.