Dat wel netuurlek

Elk wait dat humor op stroade te vinden is. Je kinnen doar vanalles heuren en zain en as je der gevuil veur hebben gaait joen fantazie din op de loop. t Is de smeueghaid dij t leven veraangenoamt en n remedie is tegen zoerproemerij. Kiek, zoezerds binnen der aaltied al wèst, mor heur aantal nemt momenteel pandemische vörmen aan. Je kinnen ze ja wel: gendergekken, kultuurslopers, boukverbraanders, beeldenstörmers, zoltstreuers op alle slakken, swaartkiekers en aandere onverdroagzoamen.

As t even kin wordt ter deur d’ain of d’aandere joker n rasismekoarde trokken of wordt diskriminoatsie aanhoald om aigen mentoale gemankeerdhaid te kamoefleren. Elk mout lieden onder de subjektieve gevuilens van minderheden. Elke dag weer vannijs.

Mor ja, dat krieg je as aine d’haile dag aan t manikuren is en overaal zien of heur eelt votvielt. Sommegen proaten din zulfs over HEN eelt. Je zollen hen vel over hen oren roppen. Mien hond holdt t gelokkeg gewoon bie n reu en n teefke.

Nou wordt ter weer protesteerd tegen de “Bikinilijn”. En din bedoul ik nait de hikhakkerij om dij lapkes stof van de beachvolleybalsters. Nee, t gaait over n tram van de HTM in Den Hoag. t Is de spesioal aangeklaide Beachtram van Delft noar Scheveningen. Mit grode letters hebben ze doar “BIKINILIJN” opzet. n Toupazelke toalvondst veur de “LIJN” noar t strand van Scheveningen vol BIKINI’s

Mor ja, ain van de GruinLinkse roadsleden vindt dit seksistisch. Dat mìns vindt t “nait oké en olderwets”.

Of je der ook mit joen NSBusinesskoarde gebruuk van moaken kinnen duurf k nait te zeggen. Kiek, veur de mainsten van joe is t gebruuk van dizze koarde gain perbleem. Boetendes vaalt t nait op as je t uutspreken. Op schrift wordt joe de zin of d’onzin pas dudelk. Ach, en vrouger zol zok doar gainaine drok om moakt hebben. Humor en gelok zaten dou gewoon in klaaine dingen. En dat zunder muggezifterij van benulgehandicapten. Dou was gelok hail gewoon.

Wat zeggen ie?

Oh, dat wel netuurlek…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.