Nijs

As je tegenwoordeg t nijs volgen lees en zai je elke dag wel wat over de Corona pandemie, d’hysterische gendergekte en de dezastreuze klimoatveraandern. Overaal wor je der mit konfronteerd. En mocht je t woagen doar kritische mor gefundeerde opmaarkens over te moaken din wor je deur n bepoald slag volk verketterd en bie veurkeur as persona non grata bestìmpeld. Bezos en Musk binnen al drok dounde om veur te kritische lu n ìnkele raaize Oremus, eh….. ik bedoul Uranus veur te beraaiden.

t Is gain nij nijs, mor t bliekt dat aal meer lu aal minder deur ain deure kinnen. d’Ain ervoart aal meer last van d’aander en dat geft, hou kin t ook aans, oremus. Tonen worden langer, lontjes worden körter en bie mennegain verschrompelt t benul tot zörgelke proporsies. t Wrange is dat dat soort volk zok aaltied t haardste ruiert. Ze graaien mor aal te geern de kaanzen dij ze griepen kinnen. Dudelk is: nait alles akkedaaiert mit mekoar. Dat geldt veur volk, kultuur en voaderlaand. Aine dij dat wel leuft is de kiek op de waarkelkhaid totoal kwiet. Mor ja, der dolen aal meer zainde doven en heurende blinden rond.

Lestdoags haren buurman Jan en zien Griet lu op veziede van ver veurbie Zwolle. Dij haren ze n moal trovven op n camping. Dij heur veurtìnde ston dails net over de schaaiden van t grondstok van hom en zien Griet. Griet was stok vergrèld wèst en zai wol dat hai der waark van muik. Hai haar eerst nog wat tegensputterd en onnaaierd dat ter ja gainaine last van haar. Mor noadat zien Griet hom veur “slapswans” en “soepkerel” uut moakt haar kwam hai toch in t ìnde. Hai vermande zok en schoof mit lood in de schounen richten t, volgens zien Griet, stel asosioalen.

Om n lang verhoal kört te moaken: t rezeltoat was vattien doage soavends rummikuppen en lestdoags dus n bezuik aan huus.

Smörgens dernoa ston buurman Jan bie ons aan de keukentoavel. Zien Griet was nog deur t dolle hìn. t Was dudelk gain kwestie wèst van hou loater op d’oavend hou schoner volk. Dij schietpotten haren net, veurdat ze weer op huus aangingen, alle meubels op n aander stee zet. Zai haren alles ombatterijd, omreden zo as t ston kon toch echt nait. “Smaakvol is anders, het is verre van esthetisch,” haren ze der nog uutkroamd.

Buurman Jan zien konkluzie was dat zai zok lèlk op dat volk verkeken haren. Ainglieks haar hai t vot wel al schoten, mor zien Griet, ja. Tja, dij was der nou ook wel achter dat ter volk is dat joe gewoon nait ligt.

Hai haar n echte Pis-Griet. Nou, as dat gain nijs is, lu.

Ach, ook hier geldt: nijs is nijs zolaank t nijs is………

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.