Old

Volgens n bekìnde internist, gerioater en gerontoloog kinnen we in de toukomst wel 130 joar old worden. En as t n beetje mitzit wellicht nog older. Veurwoarde is wel dat we gezond leven en holpen worden deur medikoatsie en voedingssupplementen.

Zai je t al veur joe lu om op dij menaaier joen leven te verlengen? Zai je joezulf al datteg joar mit n rolloator deurseupeln mit elke dag deuzen en potten vol pillen en poeiers dij je doaglieks slikken mouten?

Kiek, vrouger haar je zaalve van opoe Deldog en as t kneep en weer kneep kon je ook nog wat Hofmandruppels opslobbern. Mor tegenwoordeg is t ain en aal synthetische rommelpot. Ze doun der nait veur niks biesloeters bie woarop de vervolgschoades vermeld worden. Nee, geef mie din mor wat Hoarlemmer eulie.

Hou din ook, mit viteminen en mineroalen kin je volgens de nijmootse kwakzaalvers makkelk de honderd hoalen. Big Pharma zörgt wel veur de kapsules en bioaktieve stovven. De multivitaminepillen worden joe mit drones veur de deure kwakt. En vlak dat nait vot: ze worden in t liggoam ook nog makkelker opnomen as gakbalen, spruutjes, siepels en nuim mor op wat veur normoale eterij.

Ain ding is zeker: d’olle dag zugt ter din hail aans uut. Mor of olle bokken din nog stieve horens hebben is mor de vroag. En onzeker is ook of aine op loatere leeftied nog wel d’olste braiven hebben zal. Zeker is wel: je kinnen vertellen over joen grieze oldhaid.

Boetendes komt t verstand mit de joaren en kin je laank genieten van joen olle gewoonten. En as ze joe loater in t bejoardenhuus as t olle peerd van staal hoalen en joe in de rekreoatsiezoal in d’ol zörge zetten, kin je doar ol Jan en jonge Jan uutstokken dat ze t op n ol fietse leren mouten.

Traauwens: waiten ie dat t vanolds zo is dat ain older beter tien grommen groot brengen kin as dat tien kinder ain older deur de tied helpen? Dat blift ook zo en dat wordt vast nait beter. Ook in de toukomst heb je kans dat d’ollen as old voel in n verpleeghuus dumpt worden, omreden de zörg veur heur wordt aal duurder.

En gebreken?

Zat…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.