Zitten

k Wait nait wat j’aan t doun binnen op t mement, mor ik begun smörgens mit n kop kovvie. En doar goa k mainsttied even bie zitten. Mor lu dij nog kontakt hebben mit heur kopkuzzen hebben t doar wellicht nog nait aan tou. Mocht je al n bak leut op hebben din zit ter vervast nog wel aine aan.

Sommegen kinnen zok doar nait bie dulden. Dij hebben gain zittend gat. Dij hebben gain geduld om zok even op de zitten van n stoule dele zakken te loaten. Mor bedenk: wie hebben net zoveul van t zitten as van t stoan. Boetendes: t kost ter voak niks meer om.

Wait je wat t biezundere van “zitten” is? Je kinnen der tougliekertied bie stoan. Hou dat zit? Nou, je kinnen bieveurbeeld stoand bie de koukjestrommel zitten. Doar is niks mis mit.

Mit onze toal is ook niks mis. Wel mit veul lu dij n toal bruken. Ze kinnen wel alle letters, mor zetten dij voak in de verkeerde volgorde. Veul lu zit dat nait dwaars, ze zitten doar nait mit. Mor t is wel tegenstriedeg as je zeggen dat je veul laifde veur “onze” toal hebben mor t joe amper interesseert of t mit de schriefwieze wel of nait goud zit.

Mor goud, de mainsten zitten doarom nait mit d’handen in t hoar. Ook nait omdat ter n stropobbe veur t huus van t wicht zet is, omdat heur vrijer heur zitten loaten het. Nee, tegenwoordeg loat aine de partner gewoon zitten, zunder stropobbe. Ze zitten din wel voak over mekoar hìn en dat zit ze din wel ais tot hier, mor dat is in elks geval beter as dat ze achter mekoar aanzitten. Woar lu ook mit zitten is as aine snij dreugd het en dat as zolt verkocht het. Doar binnen al hail wat lu nat mit goan.

Traauwens: as ie vandoage nog even in d’auto stappen, zit din achter t stuur nait in joen neuze te pulen. Dat liekt zo maal. Oh, doar zitten ie nait mit. Nou, let doar din mor ais op bie aandern. t Zit ter noamelk dik in dat je zo’n neuzepuulder tegen kommen. En dij zit te kiek, dat kin k joe wel vertellen.

Mor goud: doar huiven ie nait mit zitten.

En ehhh….hopelk zit t ons Nederlands elftal nog n poar wedstrieden mit…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.