Ogen

In aal meer landen binnen lu aan t mottern over de vroage of aal dij coronaregels nog wel zin hebben en of de verboden en veurschriften nait van toavel kinnen. Lu worden stoadegaan aal ongeduldeger en moaken zok veurnoamelk zörgen over de lol in heur leven. Of, zo as mien ol opoe vrouger aaltied zee as aine ongeduldeg was: de broodkrummels begunnen te steken.

Doarbie speult aigenbelang voak n grode rol. Ik kin mie ook nait aan d’indrok onttrekken dat t inderdoad veurnoamelk gaait om de geneugten des levens. Lu willen dij bie veurkeur op n kloetje en in n mieghommelnust beleven. Dat ter nog aal lu binnen woarvan de gezondhaid bedraaigd wordt, wordt din even uut t oog verloren.

En din hebben we t nog nait ains over de zgn. wappies: de notoire ontkenners van corona. Kiek, kritisch wezen is n goud ding, mor as je joe as gevoarleke idioten manifesteren is der wat mis. Dat soort volk heurt n klokke luden en denkt dat ter n Engel in de toren zit. Aine dij digitoal mit engels zolt streut en aandern verknolt dat dat n wondermiddel is.

Kiek, kwakzaalvers binnen der deur d’aiwen hìn aaltied al west. Hail veul lu hebben doar perbaaierd boat te vinden veur d’ain of d’aandere kwoal. Veul “patiënten” binnen op ain pode weer op huus aan goan. Mor desondanks binnen der tegenwoordeg ook nog lu dij zainde blind achter zo’n “Engel des Doods” aanlopen.

Hou din ook: d’ogen binnen en blieven de kommende tied vast nog richt op Corona in aal zien varianten en mutoatsies. Der zellen vast nog veul mìnsen deur t oog van de nale kroepen. Dij kinnen t teminste nog noavertellen. Mor lu dij veurgoud d’oge sloten hebben nait meer.

Wat “ogen” betreft: vrouger haar de schipper zien ogen voak richt op zien vraauw. Dij, de schippersvraauw dus, hong in de zelen en trok de proam. Doar haar de schipper n goie reden veur. Zo kon hai op zien vraauw pazen en kon hai heur goud in de goaten holden.

Mien vraauw trekt op dit mement wat kruderij uut t kassie en ruirt intied in wat potten en pannen. Je mouten t waark ja aan deskundegen over loaten, nee din.

En ik? Ik hol t oog derop…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.