Seintje

t Dagblad muik melden van t faait dat de zörg in ons laand digitoal gezain wied achter lopt. De systemen van zaikenhuzen, artsen en apothekers sloeten noamelk nait op mekoar aan. Omdat digitoal uutwizzeln nait mag is de fax nog aaltied in gebruuk. Ze joagen doar d’haile wereld nog òf op n ol heugie. Ooit ging d’Eerste Koamer veur d’invoeren van t Elektronisch Patiëntendossier liggen. De privacy zol onvoldounde woarbörgd wezen.

Der binnen landen woar privacy nait telt. In Chinoa hebben ze systemen ontwikkeld dij aan joen gezichte herkennen kin of je net n scheet loaten hebben. t Systeem kin zulfs veurspellen wanneer je de volgende rieten loaten. Wat zeggen ie? Dat stinkt?

Inderdoad. En goud ook. Mor t kamerasysteem in Chinoa moakt dat meugelk. De bevolken wordt doaglieks volgd, aal onder t mom van vaaileghaid. Mor in wezen is totoale kontrole t doul. Je mouten der toch nait aan denken lu, dat onze stoat joe hier 24 uur per dag volgt. En dat ze aan joen kop zain kinnen dat je (as Grunneger) t Grönnens Laid nait kinnen.

Mien ol opoe zee vrouger: “Alles wat ik dou, dat is privé en dat gaait van mien aanrecht tot in de plee.” t Ol mìns zol, as ze nog leefd haar, de schrik van heur leven kriegen as der in t overdekte winkelsentrum zo mor uut de luudsprekers klinken zol: “De vibrator die u een jaar geleden heeft gekocht is hoogstwaarschijnlijk aan vervanging toe. U vindt de nieuwste modellen bij ons op de afdeling ontspannende apparatuur op de tweede etage, pal naast de strijkijzers en de robotstofzuigers. Bij ons krijgt u er gratis een doosje gleergel bij.”

Nou k der over noadenk: ik bin even kwiet of dit nou mien opoe overkwam of buurman Jan mit zien Griet…..

Nou ja, as k aankommen moal deur t winkelsentrum loop krieg k vanzulf n seintje…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.