De Boer

As n boer waarkt het de politiek niks te vrezen. Teminste dat wordt ter zegd. Mor t verhoal gaait ook dat, as n boer nait meer klagt t ìnde der doagen noadert. Boetendes, as trekkers inzet worden veur sper- en dramwaark is t ook goud mis. Din binnen de roapen goar, ook as ze nog nait rooid binnen. Dat hebben wie doudestieds aalmoal wel in t Dagblad lezen kind. Deure van t pervìnsiehuus het ter nog n schiere foto aan overholden.

Ach, boer wezen vaalt ook ja nait tou. Vandoar dat sommegen der wat biebeunen as campingholder. Zo’n boerencamping is veuraal in trek bie lu dij gek worden van t gebölk van aandermans grommen mor dij wel de stank van n mistbulde verdroagen kinnen. Inderdoad: de doulgroep dij ook wel ains n stokje in n streektoal leest. De boeskoolkoppies en de koalen.

Mor om nog even op boeren weerom te kommen: dij binnen der in allerhaande soorten. Zo heb je bievubbeld n dikke boer, n hereboer, n keuterboer, n swieneboer, n kezeboer en netuurlek nait te vergeten: De Boer. Ie waiten wel dij man mit veul bienoamen woar doaglieks nog n stok of wat bie kommen. Hampel, odde, onbenul, gozzel en bloaze binnen wat benoamens dij zien kwaliteiten benoadrokken. De man dij ons voetbalelftal noar d’Europeze titel laaiden mout. Mor volgens sommegen is hom al veul mishottjed en het hai zok al voak mishad. Dij binnen der din ook vast van overtuugd dat hom der nog wel meer miskultjet.

Of hai t spultje in toom holden kin, of dat hom de kikkers uut de kookpot springen binnen ook vroagen dij sommegen bezeg holden. Der binnen hail veul zulfbenuimde deskundegen dij t antwoord al waiten. Veur De Boer geldt in elks geval wel: n boer is n boer en as je hom omdraaien blift t n boer.

Of dizze ook knorrende vet wordt vaalt te betwieveln.

As t mor gain Promessie wordt…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.