Drokte

Doaglieks is der wel nijs over de wonenmaarkt. Ook in t Dagblad, en dat is gain wonder. Lestdoags ston der nog n (onhaails)tieden in over t veurnemen om in t noorden honderddoezenden wonens te baauwen, omreden de Raandstad kin din ontlast worden. n Genereus aanbod, mor of dit nou zo’n meroakel veurnemen is vaalt te betwieveln.

t Is netuurlek dudelk dat dit n verrekt goud verdainmodel wordt. Investeerders en ontwikkeloars zitten nou al te kwielen bie de gedachte dat de duvel bie heur t geld op bulten schit. Dij gruien in aandermans ongelok. Wat echter ook dudelk is, is dat t welwezen van de mainste noorderlingen der nait op veuruut goan zal. Joagen, boundern, soezen, drokte, opstoppens, aargernizzen, kloagen, hoge priezen, binnen n aantal begrippen dij de wille vast as stoal al gaauw ondermienen goan.

En doar woar de wind hoelt zal n störm van protesten t laand tamtaaiern en zal d’onvree in rap tempo gruien. d’Ervoarens dij lu tot nou tou mit insproak hebben garandeert dat mìnsen kleumend in de kolle kommen te stoan. Lu dij in t verleden opkommen binnen veur heur gezondhaid kinnen doar bouken over schrieven mit as bieloage n ellenlange medesienIieste.

Tja, doar woar de degelkhaid woont, kiept binnen de körtste keren t vertraauwen om. Dij staait al joarenlaank te wankeln vanwege de wind- en gasontwikkelns. Op n zeker mement zal dat zulfs te meten wezen op de schoal van Richter. Doarnoast zellen swoare störmen t laand taaistern en elk wait dat, doar woar t haard waait, iemen volk verlaizen.

t Ekonomisch Instituut veur de Baauw meldt in n nij rapport dat ter veur 2030 ain miljoun nije wonens realizeerd worden mouten. Om de schoarste op de wonenmaarkt de kop in te drokken mout dat in de gruine kontraainen. De boeren vuilen nou al natteghaid, zulfs in de dreuge zummermoanden. Nou binnen twaalf boeren en n hond din wel dattien rekels, mor as t de boeren goud gaait, gaait t de haile wereld goud. Teminste zo dochten ze der vrouger over.

De prognoze dat de bevolken in ons laand deurgruit to 20 miljoun zunderlingen betaikent nait veul gouds. Dizze veurspellen holdt boetendes in dat men zundermeer uutgaait van bevolkensaanwas. Dat ter din nait veul ruumte meer over is veur n dikschieterliere, n kaarzenbikkertje en n raaitvink zal dudelk wezen.

Wanneer zol der aine opstoan dij zegt dat 15 miljoun genog is.

n Lutje kind is ja al n huusvol drokte……..

2 gedachtes over “Drokte

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.