Jota

Binnenkört worden de coronavarianten benuimd mit n letter van t Griekse alfabet. De WHO wil noamelk òf van t stigma dat de landen, woar de varianten t eerst signaleerd binnen, opplakt kriegen. De Grunneger mutant zal der dus nait kommen.

4 Varianten kriegen van de WHO n nije noam: de Britse mutant hait in t vervolg “Alfa”, de Zuud-Afrikoanse wordt “Bèta”, de Brazilioanse “Gamma” en de Indiase nuimen ze “Delta”. Dit in volgorde van ontdekken. Nije varianten kriegen elk moal weer de volgende letter van t Griekse alfabet. t Zal wel nait laank meer duren of je goan op n Bèta- of n Gammavekansie.

Wellicht goa je ook nait meer noar de Griek, mor eet je in t vervolg joen suzuki en souvlaki in n Omegarestaurant. t Zal mie niks verboazen as der stemmen op goan om de kruden din “omegakruden” te nuimen. Dij kriegen netuurlek wel n touvougen, omreden aans stop je joen Biftekikruden in bieveurbeeld de gyros. Verschil mout ter wel blieven, ja.

Dizze maaljoagerij paast volledeg in de zogenoamde woke- en cancelcultuur. Mit n terminologisch breekiezer denken bepoalde lu diskriminoatsie, rasisme en stigmatizeren uut te bannen. n Aandere reden is dat ze de kommunikoatsie vergemakkelken willen.

Je zollen bieveurbeeld t volgende bericht kriegen kinnen: in t zuden van t laand geldt kode rood vanwege t alfa-virus. Veur t noorden geldt kode geel omdat t gevoar bestaait dat störm Pipo de delta-mutant mitnemt. Dudelk toch, nee din?

Ook de genderdiskuzzie vaalt in dizze kategorie. In Duutsland openboart zok dizze maaljoagerij in t gebruuk van gendertaikens. Zo kom je doar veur t woord “artsen” de woorden “Ärzten“, Ärztinnen, Ärzt*innen“, „Ärzt_innen“ en „Ärzt:innen“ tegen. n Toezeboudel dus. Ook doar binnen veul lu “slim bliede” mit dizze ontwikkeln.

Je kinnen joe òfvroagen of dit stand holdt.

Noa t moandenlange onzinnege bombardement mit getallen en persentoages wordt ter weer n hoofdstok touvougd aan de coronawoarnzin. Ik heb t gevuil dat bie aal meer lu t gezond verstand aan slietoage onderheveg is. Mocht je ooit d’Honkonggriep had hebben din mout je der op verdocht wezen dat dij n aandere noam kriegen kin. Wellicht wordt t de “Taugriep”. En Boedapest wordt meschain wel Psipest. Boeddhisten kommen vast in verweer as ain Boeddah pest.

Traauwens: wozzen ie dat Delta n veurmoalege kolonie van Alpha was? En wat zal t mit de Turkse nationalistische tröts doun as heur meugelke mutant “Jota” nuimd wordt?

Snappen ie t nog?

Ik snap der gain jota van…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.