Lukas

LUKAS

Ain van de belangriekste regels in d’opvouden beston vrouger uut de 3 R’s: raainhaid, rust en regelmoat. Hail wat lu binnen hier mit opgruid en ik kin uut ervoaren zeggen: doar is ainglieks gainaine minder van worden. In de loop der joaren binnen der verschillende opvoudensmethoden biekommen. Der binnen bieveurbeeld ollu dij heur noageslacht de wereld insturen onder t motto: kiek mor woar je tegen aanlopen. Dij gruien op mit de de WAKS-methode (de WAle-Keert-t-Schip).

De gedachte achter dizze menaaier van karaktervörmen is dat je alles in elk geval ainmoal mitmoakt hebben mouten. Zo ontdek je wat wel en nait kin en wat wel en nait bie joe paast. Soms kin je doar maal mit op de kovvie kommen. Slimmer is as aandern doar de dupe van worden.

Ik herinner mie nog Lukas dij t tiedens t makrameeën in de kop kreeg om de twij uutìnden van d’iezerdroaden woar hai omtou knuppen mos in n wandkontaktdeuze te stoppen. t Rezeltoat: alle stoppen in de meterkaaste van school begaven t. Lukas haar d’hoaren staail op kop stoan en zien brille mit jampotgloazen waren borsten. De reaksie van zien ollu sprak boukdailen: “As ons Lukas dit nait doan haar, haar hai nooit waiten dat hai dit beter nait doun kind haar.”

Dit schoot mie weer te binnen dou k las over n aandere Lukas: Lukas Chenko. Dij kreeg t onlangs in de kop om n Ryanair-vlaigtuug, dat onderwegens was van Athene noar Vilnius, in Minsk landen te loaten. De man is hoofdboef van n regime dat mìnsenrechten as n soortement van vlais opvouert aan swaarde piranha’s. Hai het zien zinnen derop zet om mit n regimekritische journalist t zulfde te doun.

Ik vroag mie òf wat veur opvouden zo’n man ainglieks had het. En wat zel der in zo’n man zien kop omgoan. Mor nog meer: hou is zo’n man mit zo’n verröt karakter ooit aan de macht kommen. Marteln mit stroom schient ain van zien hobby’s te wezen.

Zol hai vrouger ook makrameed hebben………?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.