Dikfit

Vaalt t joe ook op dat ter zoveul lu binnen dij zok dik moaken om n schietscheterghaid? t Is net asof der gain dikhoeden meer rondlopen. Kiek, n dikke moeke, n dikke barries, n dikke boer, n dikke vreterd, n dikkop of n dikschieter kom je geregeld tegen. Mor bedenk wel dat dun de mode is.

Dit zol de reden wezen dat de rieksoverhaid n kampanje start is. t Doul is om ons veur te lichten over hou je stappen zetten kinnen richten n gezonde levenswieze. “Fit op jouw manier” hait dizze fratsenmoakerij, ehh….. ik bedoul dit keuzemenu. Vlaig nou nait vot in de gedienen. Ie worden in de watten legd. t Gaait om klaaine stapkes dij bie joe pazen.

Volgens t Ministerie van VWS huif je joe dus nait de kont uut d’hoaken te lopen. Wat din wel? Nou, ain van de tips is om op ain bain joen diggelwaark òf te wassen. Op ain bain joen tanden poetsen mag ook. Körtom, n dikke vedde kampanje, dus. Ach, t kost n poar sìnten mor din hejje ook wat.

Nou is “dik” netuurlek nait aaltied n ramp. t Zit ter dik in dat je vrouger ook wel ais n dikke deugnait west binnen. En meschain bin je gusteroavend wel dik aan de swier west en bin je dik doen op nust kommen. Nou ik hoop, dat je dou zulf t stuurrad nait in d’handen had hebben. Ik hoop aaltied dat zokse lu pakt worden en n dikke bekeuren kriegen. Zok soort lu kriegen van mie n haile dikke min. Lu dij mit draank op achter t stuur kroepen heuren n zetje bie n dikschieterliere in t hok. En doar kin je nait lekker dikkedakken. Meschain n bordje dreuge dikke ries of zokswat. Alhouwel, sommegen hebben t doar dik veur mekoar.

Mor goud, ik zal joe doarover gain dikke stokken uut de douken doun. Ik attendeer joe laiver nog even op t volgende mysterie. Wos je, dat “dik” van vraauwlu manlu moakt? Hou of dat meugelk is, wollen ie waiten? Nou, let op.

De vraauw en ik waren gusteroavend mit 150 man dik op n bruloft.

Wat zeggen ie? Dat kin ja nait in verband mit de coronaregels?

Ach, moak joe der mor nait dik om……

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.