Tja, vrouger…

As t tegenzit of as veuruutzichten in twievel trokken worden zeggen lu voak dat t vrouger veul beter was. De vroage is netuurlek of dit ook inderdoad zo is. Zeker is dat de wereld der voak overzichtelker uutzag, dat trollenlegers ìnkeld in sprookjes veurkwamen en dat lu mit “Een Beetje” slim bliede wuiren. In 1959 won Teddy Scholtens dus mit nait aal teveul t songfestival. Aan t puntentotoal van 21 haar ze genog. In 1982 haar Nicole aan n Bisschen Frieden ook voldounde en won dou. Teddy zong over de laifde en of heur man wel traauw aan heur was. t Antwoord: n beetje.

k Mos hier aan denken dou k in t Dagblad las dat mit ingang van t kommende seizoen de Formule 1 verkocht is aan n aandere zender. t Bedrag gaait n nuchtere Grunneger as ik t verstand te boven. Mor t paast in de groaperge trend dat investeerders dikke kaptoalen verdainen willen deur aal meer sporten op te kopen. Traauwens, over mìnsenhandel sproken.

Zeker is dat alles woar geld in omgaait pas interessant is as der ook n maarkt veur is. Dus as gainaine meer kikt noar n bepoalde sport, din is t mit dij sport gaauw gebeurd. Mor t bliekt elk moal weer dat t volk hail makkelk mit brood en speulen te lokken is. Om investeerders, bobo’s en sporters vet te mesten wordt nait op n dubbeltje keken. d’Aine mout je ja geld geven en d’aander mout je ja betoalen. En ie waiten: geld zöcht geld en schit op bulten. Je kinnen de duvel der mit dansen loaten.

Mor t is net as of bepoalde lu veul geld tot n sloot uutgroaven of dat t geld heur op de rogge gruit.

Wat zeggen ie? Dubbeltjes binnen der nait meer? En beter duur as nait te kriegen? Nou ja, veurdat je joen geld in aarmoude verteren geef k joe dit nog even mit: vrouger plokten kinder om Pinkstern brannekkels, om mekander der mit te bestrikjen. Dat waren nog ains tieden.

Tja, vrouger……..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.