Streektoal

Groningen heeft sinds 1984 een streektaalfunctionaris. Per 1 januari 2017 komt hier echter een eind aan. De twee instanties die zich bezighouden met het Gronings, het BGTC als onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen, en het Huis van de Groninger Cultuur moeten nauwer gaan samenwerken. De subsidiegelden worden verdeeld over het BGTC (meer academisch en gericht op onderzoek) en het HGC (bedoeld voor het brede publiek)……….

Eltje Doddema

Eltje Doddema

6 gedachten over “Streektoal

  1. Gusta Weber

    Mit ains, Fietszwerver. Ik revel in t Sodoms as ik de kans krieg. O joa, ain van mien mooiste Grunneger woorden binnen aiglieks tweie. Woar n Hollander zegt: “Ik ben van mening dat u de waarheid geweld aandoet,” doar zeggen wie in Sodom: “LOKST.”

    Liked by 2 people

  2. Gusta Weber

    Tussen twei hoakjes: he je guster “De Tv Draait Door” zain? (Van DWDD.) Nait? Zuik den nog op oetzending mist, t is de muite weerd. t Was ondertitelt veur aal dei stumpers dei gain Grunnegs verstoan. Ik zag de grap aankommen moar ik laagde mie toch nog de buutse oet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.