Volkskrant 1

Onderstaande bijdrage (in het Nederlands) is gisteren tot twee keer toe van de site van De Volkskrant verwijderd. Beoordeel zelf of dit terecht is geweest.

SWAARDE PIET

De gevolgen binnen veul ingriepender as de mainsten denken. t Misbruken van n kinderfeest om mit verwrongen argumenten 9 van de 10 Nederlanders te betichten van rasisme en intolerantsie is onverantwoord. Strategisch gezain is dit netuurlek n aldernoarst filaaine zet. De stabiliteit van onze soamenleven wordt doardeur echter aal meer aantast en glidt òf noar n gevoarlek niveau.

Volg de vonken dij overaal in de wereld overspringen en dij bie t minste of geringste kruutvoaten tot ontplovven brengen. Onze soamenleven het zich hiertegen deur de aiwen hìn en mit veul bloudvergaiten oardeg nuver woapend, mor t schild is ook hier nou flinterdun aan t worden. Doarom dit, volgens sommegen wellicht, n

Volkskrant 2

POLITIEK INKORREKT STATEMENT

swaarde en
blanke ego’s
misbruken
onze demokroatsie
om te kommen tot
n kultuuromslag

t is t bewust
ondermienen
van n soamenleven
en is dus
in wezen
krimineel gedrag

En in het Nederlands:

ZWARTE PIET

De gevolgen van de pietendiscussie zijn veel ingrijpender dan menigeen in de gaten heeft. Het bewust misbruiken van een kinderfeest om met verwrongen argumenten 9 van de 10 Nederlanders te betichten van racisme en intolerantie is onverantwoord.

Strategisch gezien is dit natuurlijk een ontzettend sluwe zet. De stabiliteit van onze samenleving wordt daardoor echter steeds meer ondermijnd en glijdt daarom af naar een gevaarlijk niveau.

Volg de vonken die overal in de wereld overspringen en die bij het minste of geringste kruitvaten tot ontploffing brengen. Onze samenleving heeft zich door de eeuwen heen en met veel bloedvergieten hiertegen aardig gewapend, maar het schild is flinterdun aan het worden. Daarom dit

POLITIEK INCORRECT STATEMENT

zwarte en
blanke ego’s
misbruiken
onze democratie
om te komen tot
een cultuuromslag

het is het bewust
ondermijnen
van onze samenleving
en is dus
in wezen
crimineel gedrag

eltje ©