Woord
Ie willen t vervast gain woord hebben, mor ook ie hebben wel ais n verkeerd woord of n woord teveul zegd. t Muitte joe achteròf meschain wel, mor veur je der op verdocht waren, was t hoge woord ter al uut. Ofschoon n goud verstoander mor n haalf woord neudeg het, is t gelukkeg voak zo dat bie lu t mainste t aine oor in en t aandere oor weer uut gaait.

Minder is t as je bekend stoan as n mìns dij n woord het as n hakmes. Je kommen din nait aal te sympathiek over en holden op dij menaaier nait aal te veul vrunden over, omreden je kriegen om d’hoaverklap woorden mit de lu woar je mit omgoan.

Nou wait ik wel dat ter veul te veul lu binnen mit n te groot woord en dat je doarom t hoge woord ter wel ais uutgooien willen. Mor doarmit kom je vast nait in ain joar mit mekoar. Boetendes, ze kinnen ook ja mor beter n goud woord over joe zeggen, nee din? Ik wait wel dat dat nait zo voak gebeurt. Je worden in t aalgemain veul te min prezen. Schiere woorden worden der voak pas over joe zegd as je mit de tonen omhoog liggen. De Hozeveelzen dij vrouger mit negootsie uut t Munsterlaand kwamen, zeden doudestieds ook al dat, as ze zichzulf nait prezen hadden, ze ongeprezen weer tot t laand uut kommen waren. Ze hadden veur dij lu mainsttied gain goud woord over. t Waren ook ja vrumden en dij wuiren wantraauwd en werden nait op heur woord leufd.

Dat is nou ook nog zo, zeggen ie? Wizze lu, wizze. Der binnen tegenwoordeg nog te veul lu dij in dat opzicht de verkeerde woorden uut t woordenbouk bruken. Mor t slimste is, dat dij woorden pazen bie heur gedachten.

Din kin je toch beter mor zo òf en tou n groot woord hebben!

eltje ©